Acasă IT News Conform unui studiu Kaspersky Lab, aproape 23.000 de dispozitive dispar în fiecare...

Conform unui studiu Kaspersky Lab, aproape 23.000 de dispozitive dispar în fiecare lună

15
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Suntem în plin sezon estival, ceea ce înseamnă că milioane de oameni se pregătesc pentru o călătorie în străinătate. În vacanță, mulți dintre noi ne dorim să imortalizăm experiențele pe care le trăim și locurile frumoase pe care le vizităm. De fapt, potrivit unui studiu Kaspersky Lab, unul din cinci (18%) utilizatori spune că fotografiile și videoclipurile realizate în călătorii sunt cele mai importante fișiere de pe dispozitivele sale. Cu toate acestea, în cercetările suplimentare efectuate de companie, 28% au spus că, dacă și-ar pierde dispozitivul sau ar fi furat, nu ar avea nicio modalitate de a recupera fotografiile din vacanțe.

Conform unui studiu Kaspersky Lab, aproape 23.000 de dispozitive dispar în fiecare lună

Potrivit statisticilor Kaspersky Lab*, funcția Anti-Theft disponibilă pentru soluția Kaspersky Internet Security pentru Android este folosită de aproximativ 1,5 ori pe minut și, în medie, 23.000 de dispozitive Android sunt raportate ca fiind pierdute sau furate în fiecare lună. Având în vedere că fotografiile din călătorii sunt evaluate de către utilizatori ca fiind cele mai importante date stocate pe dispozitivele lor, Kaspersky Lab le recomandă acestora să își protejeze în mod adecvat dispozitivele. În caz contrar, fotografiile lor pot fi pierdute definitiv.

Un alt studiu** desfășurat de Kaspersky Lab a arătat că, în medie, 4% dintre oamenii din întreaga lume au pierdut un dispozitiv sau le-a fost furat unul. În cazul a mai mult de jumătate dintre utilizatori (57%) dispozitivul în cauză era unul Android, în 29% dintre cazuri a fost vorba de un laptop și în 21% dintre cazuri un Apple iPhone. În medie, înlocuirea unui dispozitiv pierdut sau furat va costa 485 de dolari.

Utilizatorii moderni au la dispoziție instrumente simple și eficiente anti-furt, care pot să activeze alarma dispozitivului în cazul în care se pierde, pot să blocheze și să localizeze dispozitivul de la distanță sau chiar să facă o fotografie vinovatului, dacă dispozitivul a fost furat. Cu toate acestea, în ciuda riscurilor bine-cunoscute și a disponibilității acestor opțiuni de securitate, studiul Kaspersky Lab arată că doar 22% dintre utilizatori folosesc în prezent o funcție anti-furt pentru a-și proteja dispozitivele.

Dmitry Aleshin, vice-președinte, Product Marketing, Kaspersky Lab a declarat: „Aceste cifre ne arată cât de multe dispozitive dispar în fiecare zi, iar cele 23.000 de dispozitive Android despre care avem date sunt doar cele care au funcția Kaspersky Lab Anti-Theft pornită! În această perioadă de vară este mai important ca oricând să se folosească diverse moduri de protejare a dispozitivelor mobile. Funcțiile anti-furt sunt simple și ușor accesibile, așa că sfatul nostru pentru toți utilizatorii este să se ocupe în mod activ de protejarea dispozitivelor personale, pentru a se putea bucura de o vară sigură, fără peripeții.”

Funcția Anti-Theft oferită de soluția Kaspersky Internet Security pentru Android împiedică accesul persoanelor neautorizate la datele utilizatorilor, în cazul pierderii sau furtului dispozitivului. Utilizatorii pot să blocheze și să localizeze un dispozitiv de la distanță dacă este pierdut, să pornească alarma aparatului, chiar dacă sunetul este comutat în modul silențios și multe altele.

*Rezultate au fost calculate pe baza numărului de comenzi din funcția Anti-Theft trimise de către utilizatorii Kaspersky Internet Security pentru Android între 13 iunie și 12 iulie 2018.

**Studiul a fost desfășurat online de Kaspersky Lab și B2B International în ianuarie 2018. 17.418 de utilizatori din 31 de țări au luat parte la studiu. Datele au fost ponderate pentru a fi reprezentative și coerente la nivel global. Datele globale nu includ rezultate cu privire la China.