FLASH DEALS

Confidențialitatea în rețelele de socializare

Marea majoritate a oamenilor nu ar lua în calcul niciodată să intre într-o încăpere aglomerată și să strige cu voce tare unor străini toate detaliile legate de viața lor personală, de la probleme de sănătate la numele membrilor familiei sau a prietenilor, vârsta, locul de muncă sau locațiile lor școlare. Dar de multe ori aceleași persoane nu se vor gândi prea mult înainte să posteze aceleași informații pe diversele rețele de socializare😉.

Confidențialitatea în rețelele de socializare
Sursa imaginii: https://www.sans.org

Când împărtășiți prea mult din informațiile personale există consecințe atât pentru viața dvs. personală și profesională cât și a prietenilor și familiilor dvs. Rețelele de socializare sunt un mediu bun pentru a vă reconecta, a împărtăși și învăța. Cu toate acestea, nu este suficient să vă asigurați că setările de siguranța sunt suficient de puternice. Odată ce ați postat ceva online, ați pierdut controlul asupra acelei informații.

Trebuie să înțelegeți ce informație este colectată și în ce fel este utilizată. Aici puteți găsi câteva preocupări de confidențialitate de care să țineți cont când utilizați rețelele de socializare:

  • Setări de confidențialitate – Creați și revizuiți cu atenție setările de confidențialitate pentru toate conturile folosite, în special când au loc schimbări in termenii și condițiile de servicii și în politicile de confidențialitate. Nu uitați că, deși ați securizat setările pentru a limita cine poate vizualiza postările dvs. toate informațiile voastre sunt colectate, procesate și stocate pe serverele platformei de socializare-posibil pentru totdeauna.
  • Arborele de confidențialitate – Setările de confidențialitate nu va vor proteja de prietenii, rudele sau colegii care vă pot vizualiza postările și le pot distribui în cercul lor de prieteni și așa mai departe.
  • Postări distribuite de familie – Toată lumea adoră sa vorbească despre familiile și prietenii lor. Dar postările amuzante cu torturi de aniversare, sau postări despre probleme de sănătate sau care țin de comportament pot duce la acțiuni de intimidare(bullying) în special pentru cei care sunt mai tineri și ar putea să fie afectați negativ în viața personală.
  • Partajarea informațiilor – Dacă un serviciu este „gratuit” atunci produsul sunteți dvs. Diverse anchete au identificat că ceea ce faceți online poate fi vândut altor persoane sau entități.
  • Serviciile de localizare – Datele legate de „check in” într-o anumită locație pot fi adăugate altor date personale și pot crea un profil al vieții și obiceiurilor dvs. Această informație poate fi folosită pentru a vă urmări sau vă poate expune unor evenimente de hărțuire. În plus, fiți atenți la orice informație despre locație incluse în orice imagini sau videoclipuri pe care le postați.
  • Inteligența artificială – IA (inteligența artificială) rețelele de socializare și marketingul sunt combinația perfectă. Agențiile de marketing utilizează informațiile colectate despre obiceiurile noastre online pentru a le canaliza în anunțuri de publicitate axate pe ultima căutare sau achiziție și, astfel, vor continua să afle și mai multe informații despre dvs.
  • Moartea Digitală – Atunci când o persoană decedează, identitatea lor virtuală devine mai vulnerabila față de persoane cu intenții malițioase dacă aceste conturi nu sunt întreținute sau închise de rude sau urmași. Confidențialitatea unui individ nu ține doar de acel individ; poate avea impact și asupra familiei și a prietenilor.
  • Divulgare neintenționată – Informațiile postate despre propria persoana pot dezvălui multe detalii despre istoria personală și, prin urmare, răspunsurile la întrebările de siguranță.
Confidențialitatea reprezintă mult mai mult decât setările de securitate ale conturilor dvs. în rețelele de socializare. Cu cât partajați mai multe informații, cu cât alții distribuie mai multe informații despre voi cu atât mai multe informații vor fi colectate și folosite de corporații, guverne și alte entități. Una din cele mai bune modalități de protejare este să luați în considerare și să limitați ce veți distribui și ce pot distribui ceilalți despre dvs. indiferent de opțiunile de confidențialitate folosite.