Acasă Online Computerele și serverele a zeci de instituții publice și private din România,...

Computerele și serverele a zeci de instituții publice și private din România, infectate de un virus informatic deosebit de periculos

39
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

E pandemie și în mediul online. Computerele și serverele a zeci de instituții publice și private au fost infectate de un virus informatic deosebit de periculos. Alerta vine de la Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică. Amenințarea e cu atât mai gravă cu cât printre ținte sunt spitale în care sunt internați și pacienți cu coronavirus.

Computerele și serverele a zeci de instituții publice și private din România, infectate de un virus informatic deosebit de periculos

Mii de conturi ale unor angajați din instituțiile publice au fost infectate, în ultimele luni, cu EMOTET, un virus informatic de tip troian care copiază date și împiedică accesul utilizatorilor la propriile informații. În spatele atacului sunt rețele de crimă organizată care acționează în întreaga lume și cer recompensă sume cuprinse între mii și până la sute de mii de euro.

Alerta a apărut după ce specialiștii Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică au constatat că atacurile sunt tot mai numeroase în ultima perioadă. A fost format un grup de lucru de experți guvernamentali.

Infecția se extinde rapid, mai ales că virusul atacă și conturile persoanelor fizice.

Experții în securitate cibernetică ne mai recomandă să facem copii ale datelor personale, să folosim o soluție antivirus, iar sistemele de operare să fie actualizate la zi.

Sursa: stiri.tvr.ro