1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Componente de spionaj în hardurile de calculator descoperite de Kaspersky Lab

Componente de spionaj în hardurile de calculator descoperite de Kaspersky Lab

Costin Raiu, director pe cercetare globală și analist pe securitate în cadrul companiei Kaspersky a dezvăluit recent că hard disk-urile produse în America ascund componente care facilitatează spionarea calculatoarelor. Românul și echipa sa au făcut descoperirea după ani de cercetări.

Reprezentanții Kaspersky Labs au prezentat un raport în care acuză producătorii americani de hard disk-uri precum Seagate și Western Digital că au un parteneriat secret cu agenția NSA. Potrivit acuzațiilor Kaspersky, hard-urile produse in Statele Unite și destinate exportului ascund în ele componente backdoor în spatele dispozitivelor de tip firmware de stocare date, potrivit dailymail.co.uk.

Practic, compania din Rusia acuză că prin intermediul acelor componente ascunse si programe software, agenția NSA poate cerceta documentele salvate digital pe diferite dispozitive și periferice. Echipa coordonată de către românul Costin Raiu consideră că NSA a început să spioneze sistematic după anul 2001.

Cu acces hardware nelimitat, NSA poate inspecta orice hard model Seagate și WD în modul RAW, extrăgând date fără a ţine cont de limitele partiţiilor (formatarea low-level), sistemul de fişiere (formatarea high-level), sistemul de operare sau drepturi de acces ale fişierelor. 

Specialiştii Kaspersky au descoperit fișiere spionate în peste 30 de ţări din fostul bloc comunist sau în zona Orientului Mijlociu precum: Iran, Rusia, Pakistan, Afganistan, China, Mali, Siria, Yemen şi Algeria.

Foto: Kaspersky Lab
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *