Acasă Diverse Companiile și instituțiile pot afla de acum dacă vizitatorii sau angajații poartă...

Companiile și instituțiile pot afla de acum dacă vizitatorii sau angajații poartă mască, în timp real

29
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Starbyte, unul dintre principalii jucători din sectorul IT din România, lansează o nouă soluție pentru companii si instituțiile care doresc să afle (adică să spioneze 🙂 ) în timp real dacă angajații sau vizitatorii poartă mască de protecție și, la fel de important, dacă aceasta este utilizată corect. Soluția este parte integrantă din aplicația 4Apply, o aplicație de înrolare digitală a unui client persoană fizică sau juridică, utilizată în special până acum pentru procesul de pre-aprobare a creditelor online și deschidere de cont.

Companiile și instituțiile pot afla de acum dacă vizitatorii sau angajații poartă mască, în timp real

Astfel, cu ajutorul algoritmilor de detecție și recunoaștere a feței, aplicația poate diferenția persoanele care poartă mască de cele care nu poartă, atenționând atunci când cei din urmă nu se supun regulilor.

Aplicația poate fi utilă pentru identificarea tuturor persoanelor care nu respectă obligativitatea de a purta masca corect, pe nas și gură, în toate spațiile în care aceasta este obligatorie. Atunci când camera surprinde o persoană care nu se conformează, o notificare va fi trimisă administratorului/responsabilului.

“În condițiile înmulțirii alarmante a numărului de persoane infectate, nevoia de a identifica în timp real persoanele care nu poartă mască a devenit o necesitate, dar și o obligație morală pentru organizațiile care au spații tranzitate. Soluția noastră le oferă șansa de a reacționa prompt și de a preveni posibile infectări și suntem mândri că putem contribui în acest fel la limitarea răspândirii virusului. La Starbyte, inovația este mereu pusă în slujba utilizatorilor, așa că vom dezvolta în continuare tehnologii utile și ușor de implementat.“ a declarat Adrian Băcăianu, Director General Starbyte.

Despre 4Apply

Dezvoltată de Starbyte, 4Apply reprezintă o alternativă 100% românească, destinată instituțiilor financiare, companiilor de asigurări și oricărei firme care dorește să implementeze un flux de înrolare sau de creditare online, automatizat, folosind date biometrice. În plus, soluția este flexibilă și poate fi adaptată pentru orice alte tipuri de servicii care au nevoie de preluare și validare date alături de emiterea unei semnături electronice, dacă este necesar. 4Apply permite integrarea cu orice furnizor autorizat de servicii de semnătură digitală pentru ca utilizatorul să semneze la distanță documentele puse la dispozitie în flux.

Platforma se conectează cu furnizori de semnătură digitală și astfel se pune la dispoziție un flux complet prin care utilizatorii pot semna digital documentele necesare direct pe telefon, PC sau tabletă, iar verificarea identității se realizează în timp real.

Astfel, prin aplicația dezvoltată de Starbyte se realizează o verificare rapidă a solicitantului prin implementarea unui flux de pași care ghidează utilizatorul în mod intuitiv pentru a valida atât identitatea acestuia, cât și elementele de securitate a documentului de identitate. Platforma folosește sisteme de urmărire și recunoaștere facială avansate dezvoltate în cadrul companiei astfel încât datele biometrice ale utilizatorului să fie protejate. 

Totodată, algoritmii anti-spoofing permit identificarea facilă a unei încercări de fraudă, 4Apply putând distinge o imagine sau un videoclip de mișcarea unei persoane reale. Platforma oferă inclusiv opțiuni precum videostreaming pentru a intra în legatură cu un operator, liveness detection, document management și un modul de risc pentru evaluarea angajatorului unei persoane fizice sau evaluarea unei companii.  

Datele din documentele de identitate sunt extrase prin tehnologia OCR, platforma fiind capabilă să corecteze deformarea perspectivei imaginii prin algoritmii de procesare a imaginii. Mai mult, 4Apply extrage informațiile personale și validează elementele de siguranță ale cărții de identitate. Sistemul de extragere a datelor este dezvoltat intern și nu folosește servicii externe, astfel că extragerea informațiilor din ID-ul clientului este efectuată în siguranță, iar datele sunt procesate în conformitate cu regulamentul GDPR. 

Despre Starbyte

Starbyte este o companie cu capital 100% românesc, specializată în soluții software pentru sectorul financiar-bancar, asigurări și gestionarea riscurilor. Compania este prezentă pe piață din 2010.

SURSA