Compania Kaspersky are legături strânse cu spionii ruși

Agenția de presă Bloomberg susține că în spatele companiei Kaspersky Lab există un secret murdar.

Cu sediul în Moscova, Kaspersky Lab este al șaselea jucător în industrie după venituri, cu 667 milioane de dolari câștigați în 2013. Mai mult, produsele sale sunt folosite de mai mult de 400 de milioane de clienți din peste 200 de țări.


Fondatorul și directorul executiv al companiei ce-i poartă numele, Eugene Kaspersky, a lucrat în tinerețe pentru KGB și păstrează în continuare legatura cu spionii ruși, precizează Bloomberg, care citează declarațiile unor angajați care au preferat să rămână anonimi.
Dacă până în 2012 firma nu voia să fie asociată cu serviciile secrete ale Kremlinului, din acel an situația s-a schimbat.
Mulți manageri de top au plecat în acea perioadă sau au fost dați afară, iar Kaspersky i-a înlocuit cu oameni care au legături strânse cu domeniul militar sau cu spionajul. Mulți dintre ei au ajutat FSB, serviciul care a înlocuit KGB, să desfășoare anchete extinse, folosind datele de la cei 400 de milioane de clienți care și-au instalat software-urile realizate de companie.

Citește mai multe pe Ziare.com

orange.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.