Collection #1, o imensă bază de date cu adrese de e-mail și parole, utilizată de hackeri

Troy Hunt, expert în securitate cibernetică, a descoperit ieri, pe un popular forum de hacking, o bază de date (numită Collection #1) ce conţine peste 2,6 miliarde de înregistrări (2.692.818.238 mai exact) cu aproximativ 773 de milioane de adrese de e-mail unice şi mai mult de 21 de milioane de parole unice.

Analiza făcută de acesta sugerează că aproximativ 140 de milioane dintre adresele de e-mail din această bază de date nu au mai fost vizate anterior în timpul unor acţiuni de tip hacking. Collection #1 totalizează peste 12.000 de fișiere separate și 87.18 GB de date.

Lista poate fi folosită de hackeri pentru a pune la cale atacuri cibernetice, în care utilizatorii şi parolele sunt introduse pe platforme online diverse, unde să se forţeze accesul în alte conturi.

Expertul în securitate cibernetică invită utilizatorii să verifice pe site-ul de monitorizare a incidentelor de tip hacking Have I Been Pwned dacă adresele lor de e-mail şi parolele au fost expuse.

Collection #1 este una dintre cele mai mari baze de date de acest tip descoperite până în prezent. O mică parte a listei o găsiți aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.