Acasă IT News Coborârea standardelor de securitate este extrem de periculoasă

Coborârea standardelor de securitate este extrem de periculoasă

25
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Site-ul german „Redaktionsnetzwerk Deutschland” (RND) a publicat un raport despre o lucrare ce urma să fie ratificată în cadrul unei conferințe ce va avea loc joi. Documentul este un material ajutator ce susţine o serie de măsuri, ce lărgesc în mod semnificativ modurile în care poate fi efectuată operațiunea de interceptare a convorbirilor telefonice. Conform acestui document, companiile trebuie să furnizeze statului drepturi de acces la dispozitivele conectate.

Coborârea standardelor de securitate este extrem de periculoasă

Poziția G DATA referitoare la aceste afirmații este clară: firma germană de securitate IT s-a angajat să obțină pentru clienţii săi garanția „no backdoor”, încă de la primul troian federal apărut. Mai mult, G DATA este dedicată inițiativei TeleTrusT „IT-Security Made in Germany”. Discuția privind diminuarea standardelor de securitate IT are un impact negativ asupra întregii industrii  de securitate IT. Declarațiile complete ale lui Ralf Benzmuller (Executive Speaker la G DATA) și Tim Berghoff (Security Evangelist la G DATA) sunt disponibile pe blogul de securitate.

Ralf Benzmuller, Executive Speaker G DATA Software AG.

„Astfel de idei duc la slăbirea protecţiei oferite de tehnologiile de securitate, ceea ce este extrem de periculos. Aceasta acţiune ar lăsa ușa larg deschisă nu doar pentru aplicarea legii, ci și pentru infractori „, spune Ralf Benzmüller. „Reputația bună a Germaniei ca țară cu cea mai bună protecție a datelor din lume este în joc, precum și securitatea consumatorilor și a companiilor.“

Încrederea este un bun valoros

Încrederea reciprocă dintre furnizorii de securitate IT şi clienţii acestora este extrem de valoroasă. În fața unei informatizări ce progresează rapid, este important să consolidăm această încredere. O discuție despre modul în care dispozitivele inteligente de acasă sau mașinile pot fi supravegheate, creează incertitudine în rândul clienților și utilizatorilor și dăunează întregii industrii. Germania este o țară cu standarde foarte ridicate pentru protecția datelor și a vieții private. G DATA garantează clienților săi că va trata procesarea datelor în conformitate cu aceste standarde.

În unele medii se fac eforturi puţine pentru a se asigura confidenţialitatea datelor companiilor, precum și ale utilizatorilor de acasă. G DATA ia în serios intimitatea clienţilor la fel ca şi protecţia calculatoarelor şi a reţelelor. Prin urmare, G DATA oferă clienților o soluție de încredere fără backdoor nedeclarat, la pachet cu cea mai bună protecție posibilă împotriva amenințărilor online.

Întreaga declarație „Safe as Houses?” este disponibilă pe blogul G DATA Security https://www.gdatasoftware.com/blog/2017/12/30262-safe-as-houses