1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Cisco: Infractorii cibernetici folosesc platformele de social media pentru lansarea atacurilor

Cisco: Infractorii cibernetici folosesc platformele de social media pentru lansarea atacurilor

Infractorii cibernetici se orientează către compromiterea serverelor și folosesc platformele de social media pentru lansarea atacurilor, se arată într-un studiu realizat de Cisco remis, vineri, AGERPRES.


„Infractorii cibernetici se orientează mai mult către compromiterea serverelor, precum cele dedicate platformelor WordPress, pentru a-și susține atacurile și folosesc platformele social media să lanseze atacuri. Numărul domeniilor WordPress utilizate de infractorii cibernetici a crescut cu 221% între februarie și octombrie 2015”, informează compania.

Deși echipele de securitate percep adesea extensiile malițioase de browser drept o amenințare de nivel scăzut, spune studiul, acestea au fost o sursă potențială importantă de scurgeri de date, care a afectat peste 85% dintre companii. Adware, malvertising, și site-urile obișnuite au dus către breșe de securitate pentru cei ce nu actualizau cu regularitate software-urile folosite.

Timpul de detecție a unui atac este, în medie, între 100 și 200 de zile de la atac.

„92% dintre directorii companiilor admit ca nu sunt siguri de punctele forte ale companiilor pe care le conduc atunci când vine vorba de securitate IT. De asemenea, aceștia sunt conștienți de așteptările pe care le au de la ei autoritățile de reglementare și investitorii: să facă în așa fel încât sa diminueze și să administreze expunerea la riscurile pe care le implica securitatea cibernetica. Prin urmare, încep să ia măsuri pentru a asigura viitorul afacerilor pe care le conduc, una dintre aceste decizii fiind digitalizarea operațiunilor”, se arată în document.

La nivel global, doar 45% dintre managerii care se ocupa de securitatea informatică a companiilor au încredere în soluțiile de securitate IT pe care le folosesc.

Citește articolul integral pe agerpres.ro
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *