CERT-RO organizează în perioada 31 august – 4 septembrie o sesiune de pregătire în domeniul securității cibernetice

CERT-RO organizează în perioada 31 august-4 septembrie 2015, la București,  o sesiune de pregătire în domeniul securității cibernetice, destinată experților din cadrul centrelor naționale de răspuns la incidente de securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est.

Sesiunea va avea loc în perioada 31 august-4 septembrie la București și se va desfășura în cadrul Centrului de Inovare în securitate cibernetică (Cybersecurity Innovation Centre-CIC). Centrul este proiect-pilot  în cadrul unui proiect mai amplu demarat de către CERT-RO cu sprijinul Agenției pentru Comerț și Dezvoltare din SUA (USTDA) și al companiei General Dynamics Fidelis Cybersecurity Solutions. Prin intermediul centrului, CERT-RO promovează colaborarea între resursele regionale și globale pentru a rezolva probleme complexe de securitate cibernetică.

CERT-ROLa această sesiune de pregătire de 5 zile vor participa 16 specialiști în securitate cibernetică din 14 state ale Europei Centrale și de Est. Aceștia vor avea oportunitatea de a beneficia de o sesiune de tip ’hands-on’cu experți ai companiilor românești Bitdefender și certSIGN  by UTI din domeniile analiză malware și TTP (Tactici, Tehnici și Proceduri).  

Specialiștii în securitate ai companiei Bitdefender, Cătălin Coșoi, Silviu Sofronie și Codruț Marinescu, vor susține o sesiune de pregătire despre detecția și clasificarea incidentelor cibernetice, tehnici de investigare și evoluția celor mai recente forme de malware. Bitdefender își asumă astfel rolul de lider global în domeniul securității informatice și intensifică în mod constant colaborarea cu centrele de răspuns la incidente de securitate cibernetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.