CERT-RO: Campanie de phishing ce vizează utilizatorii serviciilor Apple

Utilizatorii serviciilor Apple au fost vizați recent de o nouă campanie de tip phishing, care își propune să colecteze cât mai multe date personale sau bancare despre utilizator, informează CERT-RO, prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Schema de phishing debutează prin primirea unei alerte false, care susține că cineva s-ar fi conectat pe contul tău de Apple ID. Drept rezultat, Apple ar fi blocat accesul la cont, iar pentru deblocare este necesară validarea datelor.

CERT-RO: Campanie de phishing ce vizează utilizatorii serviciilor AppleCei care nu sunt familiarizați cu acest tip de atac accesează acel link și sunt redirecționați către o pagină similară cu cea de autentificare pentru Apple ID. Mai departe, în câțiva pași atacatorii determină utilizatorul să introducă datele contului Apple, datele bancare de pe cardul utilizat, să insereze fotografii ale actelor de identitate și chiar să acorde acces la microfonul, respectiv camera dispozitivului!

Google a identificat domeniul de phishing ca fiind unul suspect, astfel că utilizatorii browserului Chrome sunt alertați printr-o notificare, înainte de a merge mai departe. Din nefericire însă, Firefox, Opera sau Safari nu fac acest lucru.

Detalii complete despre alertă găsiți aici: https://www.hackread.com/icloud-phishing-scam-credit-card-camera-access/

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.