Acasă IT News Cercetătorii Kaspersky au descoperit peste 190 de aplicații care distribuie Harly Trojan

Cercetătorii Kaspersky au descoperit peste 190 de aplicații care distribuie Harly Trojan

69
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Cercetătorii Kaspersky au descoperit peste 190 de aplicații care distribuie Harly Trojan – acestea având peste 4,8 milioane de descărcări. În tot timpul în care aceste aplicații au fost disponibile în magazinele oficiale, deghizate în aplicații legitime, escrocii din spatele lor au încheiat abonamente nesolicitate pentru utilizatori la servicii plătite nedorite.

Cercetătorii Kaspersky au descoperit peste 190 de aplicații care distribuie Harly Trojan

Cercetătorii Kaspersky monitorizează continuu peisajul amenințărilor mobile pentru a ține utilizatorii la curent cu cele mai importante tendințe. Recent, au descoperit o campanie rău intenționată în Google Play, cu un total de peste 4,8 milioane de descărcări ale unor aplicații infectate. Pe parcursul ultimilor doi ani, atacatorii cibernetici au imitat peste 190 de aplicații legitime, de la lanterne la mini-jocuri pentru a distribui Harly Trojan și pentru a abona utilizatorii la servicii plătite, fără consimțământul acestora.

Odată ce un utilizator lansa aplicația, troianul începea să colecteze informații despre dispozitivul său și rețeaua sa mobilă. Telefonul utilizatorului trecea la o rețea mobilă, iar apoi troianul cerea serverului C&C să configureze lista de abonamente la care ”clientul” trebuia să se înregistreze. Troianul deschidea adresa de abonament într-o fereastră invizibilă și introducea numărul de telefon al utilizatorului, atingea butoanele necesare și introducea codul de confirmare dintr-un mesaj text. Rezultatul era acela că utilizatorul primea abonamente plătite, fără să-și dea seama.

O altă caracteristică notabilă a acestui troian este că se poate abona nu numai atunci când procesul este protejat de un cod trimis printr-un mesaj text, ci și atunci când este protejat de un apel telefonic: troianul efectuează un apel la un anumit număr și confirmă abonamentul.

Echipa Kaspersky a contactat Google și a avertizat despre aplicațiile rău intenționate stocate în Google Play.

Mai multe detalii despre Harly Trojan pe Kaspersky Daily.  

Pentru a vă proteja de aplicațiile rău intenționate, experții Kaspersky recomandă:

  • Nu descărcați moduri de pe site-uri suspecte sau software piratat. Atacatorii sunt conștienți de dorința oamenilor pentru toate lucrurile gratuite și o exploatează prin programe malware ascunse în crack-uri, cheats și mod-uri.
  • Instalați o soluție antivirus pe telefon, cum ar fi Kaspersky Internet Security for Android.
  • Nu dezactivați antivirusul când vă jucați. Modul de joc al Kaspersky Security Cloud împiedică antivirusul să consume prea multe resurse de sistem în timpul unui joc. Nu are impact asupra performanței sau calității cadrelor, dar are grijă totuși de securitate.
  • Reinstalarea browser-ului sau modificările legate de setări nu va scăpa de malware. Mai întâi, utilizatorul trebuie să identifice aplicația rău intenționată. Dispozitivul va afișa o listă completă de aplicații în setări, (Setări → Aplicații și notificări → Afișați toate aplicațiile). Ștergeți aplicația din această listă și malware-ul ar trebui să dispară.
  • Instalați aplicațiile în mod responsabil. Verificați reputația aplicației și a contului de distribuție înainte de a descărca o aplicație.

Despre Kaspersky

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică și confidențialitate digitală fondată în 1997. Expertiza Kaspersky în domeniul amenințărilor și al securității informatice se transformă constant în soluții și servicii de securitate inovatoare pentru a proteja companiile, infrastructura critică, guvernele și clienții individuali din întreaga lume. Portofoliul cuprinzător de securitate al companiei include protecție endpoint și o serie de soluții și servicii de securitate specializate pentru a lupta împotriva amenințărilor digitale sofisticate și în permanentă evoluție. Peste 400 de milioane de utilizatori și 240.000 de clienți corporativi sunt protejați de tehnologiile Kaspersky. Aflați mai multe pe www.kaspersky.com.