Cele mai recente atacuri malware nu afectează și Mac-urile, nu-i așa? Ei bine, nu fiți atât de siguri

Atacurile malware nu sunt o problemă pentru Mac-uri, nu-i așa? Ai putea crede acest lucru, dar nu este o presupunere corectă. Mac-urile se află de mult timp în vizorul hackerilor. 

Cele mai recente atacuri malware nu afectează și Mac-urile, nu-i așa? Ei bine, nu fiți atât de siguri

Cercetările preliminare efectuate de Laboratoarele F-Secure indică faptul că numărul de programe malware pentru Mac este într-o creștere extrem de rapidă: mai multe forme de malware pentru Mac au fost detectate în Q1 2017 decât în tot anul 2016. 

70 % mai multe atacuri pe MacOS în 2017

Laboratoarele F-Secure au realizat o analiză a atacurilor asupra Mac-urilor în 2017, majoritatea fac parte din categoria spyware, iar peste o treime dintre acești noi viruși de tip malware au avut ca țintă companii și guverne. Am fost martori chiar și la apariția primului ransomware-as-a-service (ransomware ca serviciu) pentru Mac-uri.

50 % mai mullte aplicații de tip PUA pe MacOS în 2017

Concluzia este clară: Dacă intreprinderile doresc să poată avea încredere în propria abilitate de a ține piept atacurilor cibernetice, trebuie să ia în serios securitatea pentru Mac. Acum!

Soluțiile F-Secure pentru MacOS sunt disponibile atât în soluțiile tip business (F-Secure Business Suite și F-Secure Protection Service for Business) cât și în soluțiile pentru acasă (F-Secure SafeF-Secure Total Security).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.