1. Home
  2. /
  3. IT News
  4. /
  5. Cele mai folosite produse de securitate pentru Windows, conform raportului OPSWAT

Cele mai folosite produse de securitate pentru Windows, conform raportului OPSWAT

Produsele de securitate ale Microsoft sunt de mult timp criticate pentru lipsa lor de caracteristici și eficiența slabă, dar potrivit unui nou raport de cercetare, compania este lider în furnizarea de produse de securitate.

Potrivit raportului publicat de OPSWAT la sfârșitul lui noiembrie 2015, Microsoft Security Essentials protejează 15,9% din totalul calculatoarelor din întreaga lume.

Pe locul doi se află Avast cu 15%, urmat de Malwarebytes (11,6%), ESET (7,1%) și Symantec (6,1%). Top 10 continuă cu AVG (5%), Avira (4,3%), Kaspersky (4,2%) și Panda Security (3,6%). În afara top 10 se află Bitdefender (3,2%) și McAfee (2,5%). Windows Defender a fost îndepărtat de la aceste date, în principal pentru că este vorba de un produs care vine la pachet cu sistemul de operare Windows.

Cele mai folosite produse de securitate pentru Windows

Rezultatele de mai sus includ numai datele de la produse cu protecția în timp real activată, dar OPSWAT a analizat și datele pentru toate produsele de securitate instalate, inclusiv cele care ar putea fi expirate sau dezactivate, iar rezultatele sunt următoarele: Malwarebytes (14,3%), Microsoft (10,6%), Avast (9,7%), IObit (6%), Symantec (5,6%), AVG (4,7%) , ESET (4,6%), Kaspersky (4,1%), SuperAntiSpyware (3,4%), Avira (3,3%), McAfee (3,1%) și Panda Security (3.0%).

Cele mai folosite produse de securitate
Raportul OPSWAT mai arată că TrueCrypt este cel mai popular program de criptare în rândul utilizatorilor de Windows, cu o cotă de piață de 21,1 %, dar și că doar 57,2% dintre Mac-uri au un produs anti-malware instalat, comparativ cu 71,5% din dispozitivele Windows.

Pentru acest raport, OPSWAT a adunat date de la 12.200 dispozitive şi a comparat procentele cotei de piaţă obţinute de vânzătorii de produse antivirus.
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *