1. Home
  2. /
  3. Teste Comparative
  4. /
  5. Cele mai bune soluții antivirus pentru Windows 7, conform AV-TEST

Cele mai bune soluții antivirus pentru Windows 7, conform AV-TEST

Microsoft a încheiat suportul mainstream pentru Windows 7 din 13 ianuarie 2015. Ca efect imediat, numai patch-urile esențiale de securitate sunt disponibile pentru utilizatori și nimic altceva. Acesta este și motivul pentru care ar trebui să folosești unul din cele 28 soluții antivirus testate de AV-TEST pentru a asigura protecția eficientă pentru Windows 7. Un total de 5 produse testate au realizat aproape un punctaj maxim.

27 soluții antivirus vs. Microsoft Security Essentials
Experții de la AV-TEST au examinat 17 soluții antivirus plătite și 11 soluții freeware și apoi  le-au comparat între ele. Cele mai bune performanțe globale le-au obținut cele 3 soluții comerciale ale Bitdefender, Kaspersky și Trend Micro, cu un total de 17,5 puncte din 18 posibile. De remarcat că Trend Micro a fost singurul produs care a stăpânit ambele categorii de testare, marcând un procentaj de 100 % pe fiecare dintre ele.

În spatele acestor soluții antivirus comerciale s-a aflat soluția freeware dezvoltată de către furnizorul chinez Qihoo 360 (360 Internet Security), cu un total de 17 de puncte. O altă soluție freeware, Panda Free Antivirus, a obținut un total de 15,5 puncte, situându-se pe locul al cincilea.

Soluția de la Microsoft a obținut un total de 11 puncte (0 puncte pentru protecție!!!), dar totuși a fost capabilă să detecteze ceva mai mult de jumătate din amenințări. De altfel, AV-TEST recomandă ca utilizatorii  să nu ia în considerare soluția Security Essentials de la Microsoft. Un total de 7 alte programe testate au dat un spectacol de ansamblu destul de bun, obținând între 16 și 17 puncte.
Toate produsele au fost supuse la test de două ori: o dată în noiembrie și o dată în decembrie 2014. Ulterior, rezultatele au fost agregate. 


Testul complet poate fi studiat aici: http://www.av-test.org/en/news/news-single-view/windows-7-the-best-security-packages-at-the-end-of-mainstream-support/, sau descărcat de aici: http://www.av-test.org/en/pdfnews/201

DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *