Cele mai bune programe de tip Security Suite pentru Windows 10 (Test AV-TEST – august 2018)

AV-TEST.org a publicat rezultat ele ultimului test realizat în lunile iulie și august 2018. 18 programe de tip Security Suite au participat la acest test, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 10 (64 bit). Produselor li s-a permis să se actualizeze în orice moment și să interogheze serviciile lor în cloud. Produsele de securitate au trebuit să-și demonstreze capacitățile folosind toate componentele și straturile de protecție.

Criteriile de departajare luate în calcul au fost următoarele:

  • Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni etc.)
  • Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor)
  • Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate (valorile mai mici indică rezultate mai bune)
  • Produsele de securitate au fost evaluate timp de 2 luni (iulie și august 2018) printr-un test de tip “Real-World”* (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 275 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în ultimele două luni (set de referință AV-TEST – 19.747 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte.

În ceea ce privește Protecţia împotriva infecţiilor malware, 16 produse au obținut maximum de puncte, un produs a obținut 5,5 puncte (PC Matic), iar un produs a obținut 5 puncte (eScan Internet Security Suite).

9 produse au obținut punctajul maxim la testele de performanță, “codașele” la această categorie de testare fiind PC Matic și K7 Total Security (4,5 puncte).

La categoria “Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului” doar 9 produse de securitate implicate în testul efectuat au obținut un punctaj maxim. PC Matic a obținut cel mai mic punctaj, doar 2,5 puncte.

Avast Free AntiVirus (v.18.5), singurul produs freeware testat în acest test de laborator, a obținut rezultate maxime la categoriile de testare “Protection” și “Usability”.

Kaspersky Lab Internet Security, Bitdefender Internet Security, Avira Antivirus Pro, VIPRE Advanced Security și McAfee Internet Security au fost singurele produse care au obținut maximum de puncte la toate categoriile de testare.

Recomandate de AV-TEST sunt și produsele de tip Security Suite Windows Defender, AVG Internet Security, AhnLab V3 Internet Security, Norton Security, VIPRE AdvancedSecurity, Avast Free AntiVirus și BullGuard Internet Security.

Windows Defender (4.12 & 4.18), produsul integrat în Windows 10, a obținut scorul total de 17,5 puncte (un scor aproape perfect).

* testul analizează toate opţiunile de detecţie antimalware într-un mediu cât mai apropiat de o utilizarea reală a unui calculator.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.