Acasă Antivirus Cele mai bune produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-Test –...

Cele mai bune produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-Test – aprilie 2016)

15
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
AV-TEST.org a publicat rezultatele unui nou test de laborator realizat în luna aprilie 2016. La acest test au participat un număr de 20 soluţii de securitate, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 10 (64 bit).

Criteriile de departajare luate în calcul au fost următoarele:  
  • Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni…etc)
  • Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor)
  • Ușurința în utilizare, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate (valorile mai mici indică rezultate mai bune)
Produsele au fost evaluate timp de 2 luni (martie și aprilie 2016) printr-un test de tip „Real-World” (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 164 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în ultimele două luni (set de referință AV-TEST – 22.795 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte. 
În ceea ce privește protecţia împotriva infecţiilor malware, produsele de securitate de la Avast, Bitdefender, F-Secure, K7, Kaspersky, Panda, Qihoo, Norton și Trend Micro au primit numărul maxim de puncte, în timp ce produsele Microsoft (Windows Defender) și Quick Heal au obținut cel mai mic punctaj (3 p). 


Bitdefender și Avira au fost singurele produse ce au obținut punctajul maxim la testele de performanță, codașul la această categorie de testare fiind Quick Heal (2 puncte). 
La categoria „Ușurința în utilizare și alarmele false generate”, majoritatea produselor antivirus implicate în testul efectuat au obținut un punctaj bun și foarte bun, cu excepția produsului K7 Computing care a primit doar 4,5 puncte.
Produsele freeware testate (Avast Free AntiVirus, Panda Security Free Antivirus și Qihoo 360 AntiVirus) au obținut rezultate foarte bune la categoriile „Protecție” și „Ușurința în utilizare și alarmele false generate”, dar au avut unele probleme la categoria „Performanță” .

Marele câștigător în acest nou test de laborator realizat de AV-TEST a fost Bitdefender Internet Security 2016, produsul obținând maximum de puncte la toate categoriile de testare. Windows Defender (v.4.8), antivirusul integrat în Windows 10, a obținut scorul total de 13,5 puncte (doar 3 puncte pe partea de protecție).

Cele mai bune produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-Test – aprilie 2016)
Testul complet poate fi studiat aici.