Cele mai bune produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-TEST – octombrie 2016)

AV-TEST.org a publicat rezultatele unui nou test de laborator realizat în lunile septembrie și octombrie 2016. La acest test au participat un număr de 22 soluţii de securitate, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 10 (64 bit).

 Criteriile de departajare luate în calcul au fost următoarele:  
  • Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni…etc)
  • Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor)
  • Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate (valorile mai mici indică rezultate mai bune)
Produsele de securitate au fost evaluate timp de 2 luni (septembrie și octombrie 2016) printr-un test de tip “Real-World” (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 163 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în ultimele două luni (set de referință AV-TEST – 13.681 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte. 

În ceea ce privește protecţia împotriva infecţiilor malware, un număr de 13 produse au primit maximum de puncte, în timp ce produsele Comodo Internet Security și Microsoft (Windows Defender) au obținut cel mai mic punctaj (3 puncte). 

Avira Antivirus Pro, Kaspersky Lab Internet Security și Norton Security au fost singurele produse ce au obținut punctajul maxim la testele de performanță, codașul la această categorie de testare fiind MicroWorld eScan Internet Security Suite (3 puncte). 

La categoria “Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului”, majoritatea produselor antivirus implicate în testul efectuat au obținut un punctaj bun și foarte bun, cu excepția produsului K7 Computing care a primit doar 4 puncte.

Produsele freeware testate (Avast Free AntiVirus și Panda Security Free Antivirus) au obținut rezultate foarte bune la categoriile “Protecție” și “Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului”, dar au avut unele probleme la categoria “Performanță” .

Marii câștigători în acest nou test de laborator realizat de AV-TEST au fost Avira Antivirus Pro și Kaspersky Lab Internet Security, aceste produsele obținând maximum de puncte la toate categoriile de testare. 

Recomandate de AV-TEST mai sunt produsele de securitate Bitdefender Internet Security, Trend Micro Internet Security și Quick Heal Total Security (o mare surpriză!).  

Rezultate bune în acest test au mai obținut G Data InternetSecurity, Norton Security, Check Point ZoneAlarm Pro Antivirus + Firewall și F-Secure Safe.

Windows Defender (v.4.10), antivirusul integrat în Windows 10, a obținut scorul total de 13 puncte (doar 3 puncte pe partea de protecție).

Cele mai bune produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-TEST – octombrie 2016) – SURSA

Testul complet poate fi studiat aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.