1. Home
  2. /
  3. Teste Comparative
  4. /
  5. Cele mai bune produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-TEST – iunie 2017)

Software Big Sale - Up to 62% OFF

Cele mai bune produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-TEST – iunie 2017)

AV-TEST.org a publicat rezultatele unui nou test de laborator realizat în lunile mai și iunie 2017. La acest test au participat un număr de 18 soluţii de securitate, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 10 – 64 bit (Versiunea 1703 – Creator’s Update).

Criteriile de departajare luate în calcul au fost următoarele:

  • Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni,etc.)
  • Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor)
  • Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate (valorile mai mici indică rezultate mai bune)
  • Produsele de securitate au fost evaluate timp de 2 luni (mai și iunie 2017) printr-un test de tip „Real-World” (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 202 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în ultimele două luni (set de referință AV-TEST – 10.252 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte.

În ceea ce privește protecţia împotriva infecţiilor malware, un număr de 12 produse au primit maximum de puncte, în timp ce produsul TheatTrack VIPRE Internet Security a obținut cel mai mic punctaj (5 puncte).

Avira Antivirus Pro, Bitdefender Internet Security, K7 Coputing Total Security, Kaspersky Lab Internet Security, McAfee Internet Security, MicroWorld eScan Internet Security, Norton Security și Trend Micro Internet Security au fost singurele produse ce au obținut punctajul maxim la testele de performanță, codașul la această categorie de testare fiind Comodo Internet Security Pro (2 puncte!).

La categoria „Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului„, doar 9 produse implicate în testul efectuat au obținut un punctaj maxim.

Avast Free AntiVirus, singurul produs freeware testat în acest test de laborator, a obținut rezultate maxime la categoriile „Protecție” și „Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului”, dar a avut unele probleme la categoria „Performanță” .

Marii câștigători în acest nou test de laborator realizat de AV-TEST au fost Avira Antivirus Pro, Kaspersky Lab Internet Security, Norton Security și Trend Micro Internet Security, aceste produse obținând maximum de puncte la toate categoriile de testare.

Recomandate de AV-TEST mai sunt produsele de securitate AhnLab V3 Internet Security, Bitdefender Internet Security, MicroWorld eScan Internet Security și McAfee Internet Security.

Deși a obținut punctajul maxim la categoria „Protecție”, Comodo Internet Security Pro (Premium) a fost cel mai slab produs de securitate în acest test.

Microsoft Windows Defender Antivirus (v.4.11), antivirusul integrat în Windows 10, a obținut scorul total de 15 puncte (5,5 puncte pe partea de protecție).

Bitdefender - Tough on threats, light on your system.

NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale, dar în unele articole sunt inserate linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertisements, but affiliate links are inserted in some articles. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Share

Citește și...