Cele mai bune produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-TEST – decembrie 2019)

AV-TEST.org a publicat recent rezultatele ultimului test realizat în lunile noiembrie și decembrie 2019. 18 produse de securitate au participat la acest test, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 10 Professional (English), (64-Bit). La fel ca și în testele anterioare, produselor li s-a permis să se actualizeze în orice moment (au avut acces complet la internet în orice moment), să interogheze serviciile lor în cloud și să-și demonstreze capacitățile folosind toate componentele și straturile de protecție.

Criteriile de departajare luate în calcul au fost următoarele:

 • Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni etc.)
 • Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor). O atenție specială a fost acordată la:
  • Încetinirea sistemului la lansarea site-urilor web populare
  • Descărcarea mai lentă a programelor utilizate frecvent
  • Lansarea mai lentă a programelor software standard
  • Instalarea mai lentă a programelor utilizate frecvent
  • Copiere mai lentă a fișierelor (local și într-o rețea)
 • Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate (valorile mai mici indică rezultate mai bune)

NOTĂ: Pentru testele de performanță, AV-TEST folosește următoarele configurații:

 • Standard PC (HP 280 G2 (1EX45EA): Intel i3-6100 256 SSD, 8 GB RAM)
 • High-end PC (HP Z240 (Y3Y82EA): Intel i7-7700, 256 SSD, 16 GB RAM)

Produsele de securitate au fost evaluate timp de 2 luni (noiembrie și decembrie 2019) printr-un test de tip “Real-World”* (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 331 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în ultimele două luni (set de referință AV-TEST – 20.428 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte.

În ceea ce privește Protecţia împotriva infecţiilor malware, 13 produse au obținut maximum de puncte. Total AV a obținut doar 4 puncte la această categorie de testare.

8 produse au obținut punctajul maxim la testele de performanță, codașul la această categorie de testare fiind Total AV (4 puncte).

La categoria “Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului” 14 produse de securitate implicate în testul efectuat au obținut un punctaj maxim. PC Matic a obținut cel mai mic punctaj (doar 3,5 puncte). Avast Free AntiVirus (v.19.8), singurul produs freeware testat în acest test de laborator, a obținut rezultate maxime la categoriile de testare “Protection” și “Usability”.

Bullguard Internet Security, Kaspersky Internet Security și Norton Security au fost singurele produse care au obținut maximum de puncte la toate categoriile de testare.

Recomandate de AV-TEST (după acest test) sunt și produsele de tip Security Suite marcate prin sigla “TOP PRODUCT”.

Windows Defender (v.4.18), produsul integrat în Windows 10, a obținut 17.5 puncte. 

P.S. După informațiile apărute în ultimele zile în presa străină și românească cum că Avast și AVG vând pe bani mulți datele de navigare web ale utilizatorilor, personal nu mai recomand folosirea acestor produse.

Cele mai bune produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-TEST - decembrie 2019)
Sursa imaginii: https://twitter.com/i/web/status/1222887086543589376

* testul analizează toate opţiunile de detecţie antimalware într-un mediu cât mai apropiat de utilizarea reală a unui calculator.

Continuă lectura

AnteriorUrmător