Acasă Diverse Cele mai bizare distribuții Linux

Cele mai bizare distribuții Linux

110
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Imaginația umană este nemărginită și uimitoare, dovada în acest sens fiind și denumirile bizare și chiar înfricoșătoare date de „părinții” lor, unor distribuții Linux.

Cele mai bizare distribuții Linux

 
Neortodoxă dar căreia îi merge destul de bine, în ciuda multor plângeri și mesaje descurajatoare de-a lungul timpului, această distribuție Linux este definită prin roșu și negru, culorile principale cu care este întâmpinat utilizatorul după ce instalează distribuția. Utilizatorii au parte în această distribuție și de multă muzică heavy metal. Ultima versiune a acestei distribuții are numărul 666.4!

Cele mai bizare distribuții Linux
 
AtențieVizitarea site-ului și utilizarea distribuției se face pe propria răspundere. Nerecomandat minorilor.


2. Ubuntu Christian Edition

Nici creștinii nu duc lipsă de o distribuție Linux, scopul Ubuntu Christian Edition fiind de a aduce la îndemâna creştinilor puterea şi securitatea sistemului de operare Ubuntu. Alături de aplicaţiile clasice Ubuntu, ediţia creştină Ubuntu conţine cele mai bune programe creştine existente.
 
3. Red Star OS (v.4)
 
Creat de regimul nord-coreean, Red Star OS este un sistem de operare destul de simplu, mai ales dacă îl comparăm cu platforme precum Windows sau Mac OS.
 
Interfaţa de utilizare din Red Star seamănă foarte mult cu cea din Mac OS, dezvoltat de Apple. Cum nu există o piaţă a aplicaţiilor în statul asiatic, programele disponibile pentru sistemul de operare sunt foarte puţine, majoritatea fiind incluse în Red Star. Utilizatorul dispune de un editor de texte, un player video, un browser de internet (Naenara), aplicaţie de e-mail, calendar şi calculator. Sistemul este folosit în toate școlile din Coreea de Nord, fiind gândit pentru a le permite studenților și elevilor să învețe tainele calculatorului, atât cât li se permite de către autorități. Pentru cei interesați și cu tupeu, ultima versiune (v.4) o puteți găsi pe site-urile de torrente.

4. Apartheid Linux

O distribuție rasistă, cu materiale ofensatoare (mai ales prin imaginile de fundal prezente) și chiar dezgustătoare, nu voi spune decât că se bazează pe PCLinuxOS și vine cu TOR instalat. Nu am de gând să ofer și link de download, dar puteți vedea mai jos un banner (modificat personal), arătându-vă cam ce poate oferi această distribuție dezgustătoare.  

Dacă te uiți prea mult pe canalul Disney, atunci această distribuție ți se potrivește perfect. Hannah Montana Linux este un sistem de operare Linux bazat pe Kubuntu. Nu sunt atât de multe aplicații preinstalate în Hannah Montana Linux, cele mai multe dintre ele fiind specifice KDE. Printre unele dintre cele mai importante, putem menționa Gwenview (vizualizator de imagini), Amarok (player audio), Dragon player (video player), KTorrent (client BitTorrent), Akregator (agregator de știri), Kopete Instant Messenger, KMail (client de e-mail), precum și browser-ul web Konqueror.

Cineva a creat o distribuție Linux dedicată lui Justin Bieber. De ce? Pentru că putea. De ce nu a făcut ceva mai bun cu timpul său, dacă era, fără îndoială, o persoană talentată? Nu știu, este timpul lui. Interesant este că nu este o distribuție bazată pe Debian sau Ubuntu, ci se bazează pe Puppy Lucid 525, care este o glumă grozavă în sine.

Ceva japonez și dedicat copiilor. Nu îl folosiți dacă sunteți alergic la culoarea roz!

O distribuție stupidă, deși numele e cât se poate de înfricoșător.