Cele mai bizare distribuții Linux

Imaginația umană este nemărginită și uimitoare, dovada în acest sens fiind și denumirile bizare și chiar înfricoșătoare date de “părinții” lor, unor distribuții Linux.

Dacă ar fi să fac un top 6 al celor mai bizare și chiar înfricoșătoare astfele de denumiri ale unor distribuții Linux, ele ar fi următoarele:
 
 
Neortodoxă dar căreia îi merge destul de bine, în ciuda multor plângeri și mesaje descurajatoare de-a lungul timpului, această distribuție Linux este definită prin roșu și negru, culorile principale cu care este întâmpinat utilizatorul după ce instalează distribuția. Utilizatorii au parte în această distribuție și de multă muzică heavy metal. Versiunea actuală a acestei distribuții are numărul 666.9!
 
AtențieVizitarea site-ului și utilizarea distribuției se face pe propria răspundere. Nerecomandat minorilor.

2. Ubuntu Christian Edition

Nici creștinii nu duc lipsă de o distribuție Linux, scopul Ubuntu Christian Edition fiind de a aduce la îndemnâna creştinilor puterea şi securitatea sistemului de operare Ubuntu.Alături de aplicaţiile clasice Ubuntu, ediţia creştină Ubuntu conţine cele mai bune programe creştine existente.
 
 
3. Red Flag
 
Red Flag este distribuția Linux foarte populară în China și este bazată pe RPM (RedHat Package Manage). Mai multe informații despre Red Flag găsiți aici.
 
 
4. Red Star OS
 
Creat de regimul nord-coreean, Red Star OS este un sistem de operare destul de simplu, mai ales dacă îl comparăm cu platforme precum Windows 8.1 sau Mac OS X „Yosemite”.
 
Interfaţa de utilizare din Red Star seamănă foarte mult cu cea din Mac OS X, dezvoltat de Apple. Cum nu există o piaţă a aplicaţiilor în statul asiatic, programele disponibile pentru sistemul de operare sunt foarte puţine, majoritatea fiind incluse în Red Star. Utilizatorul dispune de un editor de texte, un player video, un browser de internet (Naenara), aplicaţie de e-mail, calendar şi calculator. Sistemul este folosit în toate școlile din Coreea de Nord, fiind gândit pentru a le permite studenților și elevilor să învețe tainele calculatorului, atât cât li se permite de către autorități.
Dacă aveți tupeul să-l instalați (disponibil doar în limba coreeană), aflați aici cum o puteți face.
5. Apartheid Linux
O distribuție rasistă, cu materiale ofensatoare (mai ales prin imaginile de fundal prezente) și chiar dezgustătoare, nu voi spune decât că se bazează pe PCLinuxOS și vine cu TOR instalat. 
Nu am de gând să ofer și link de download, dar puteți vedea mai jos un banner (modificat personal), arătându-vă cam ce poate oferi această distribuție dezgustătoare.  
Dacă te uiți prea mult pe canalul Disney, atunci această distribuție ți se potrivește perfect. Hannah Montana Linux este un sistem de operare Linux bazat pe Kubuntu. Nu sunt atât de multe aplicații pre-instalate în Hannah Montana Linux, cele mai multe dintre ele fiind specifice KDE. Printre unele dintre cele mai importante, putem menționa Gwenview (vizualizator de imagini), Amarok (player audio), Dragon player (video player), KTorrent (client BitTorrent), Akregator (agregator de știri), Kopete Instant Messenger, KMail (client de e-mail), precum și browser-ul web Konqueror.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.