Toată lumea știe că pentru a descărca torrente și implicit conținutul lor ai nevoie de un client software cu care să le accesezi. Deși μTorrent este cel mai cunoscut și mai folosit, există o mulțime de alți clienți mai mult sau mai putin performanți. Lista recomandată o găsiți mai jos, dar înainte de asta este important să citiți și unele sfaturi pentru descărcarea în siguranță a torrentelor.
Cele mai bune sfaturi pentru descărcarea în siguranță a torrentelor:
- Utilizați motorul de căutare DuckDuckGo dacă aveți probleme în localizarea unui site. Este mult mai privat decât Google și este mai puțin probabil să ascundă adresele URL din cauza solicitărilor DMCA.
- Verificați istoricul uploader-ului pentru a vedea dacă acesta încarcă torrente de calitate și cu mulți seederi. Uploaderii cunoscuți sunt de preferat.
- Citiți comentariile de pe paginile torrentelor pentru a evita descărcările potențial periculoase – dacă site-ul le are activate. Antivirusul poate declanșa alarme fals pozitive, chiar dacă fișierele sunt inofensive.
- Descărcați fișierele într-un mediu Sandbox (Sandbox-ul de securitate bazat pe cloud oferă un mediu de testare puternic, izolat, în care este executat un program suspect, pentru a-i fi observat, analizat și raportat comportamentul, în mod automat. Un astfel de modul este util în special împotriva amenințărilor de tip zero day, inclusiv a ransomware-ului). Pentru a activa Windows Sandbox citiţi aici. HINT: Sandboxie este ușor de instalat și utilizat grație interfeței sale simple.
- Descărcați un VPN sigur și un program cunoscut de scanare a conținutului malițios pentru a vă păstra informațiile personale și dispozitivul în siguranță atunci când descărcați torrente.
IMPORTANT: Trebuie să rețineți că descărcarea materialelor protejate prin drepturi de autor este ilegală chiar și în țările unde torrenting-ul este legal.
Cei mai buni clienți de BitTorrent:
Citiți și: