⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

YOXO - ABONAMENT DE MOBIL 100% DIGITAL, LA PREȚ MINIMAL :-)

Cei mai buni antiviruși pentru Windows 10 (Test AV-TEST – iunie 2019)

AV-TEST.org a publicat recent rezultatele ultimului test realizat în lunile mai și iunie 2019. Au participat la acest test 20 programe antivirus, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 10 Professional (English), (64-Bit). La fel ca și în testele anterioare, produselor li s-a permis să se actualizeze în orice moment (au avut acces complet la internet în orice moment), să interogheze serviciile lor în cloud și să-și demonstreze capacitățile folosind toate componentele și straturile de protecție.

Criteriile de departajare luate în calcul au fost următoarele:

 • Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni etc.)
 • Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor). O atenție specială a fost acordată la:
  • Încetinirea sistemului la lansarea site-urilor web populare
  • Descărcarea mai lentă a programelor utilizate frecvent
  • Lansarea mai lentă a programelor software standard
  • Instalarea mai lentă a programelor utilizate frecvent
  • Copiere mai lentă a fișierelor (local și într-o rețea)
 • Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate (valorile mai mici indică rezultate mai bune)

NOTĂ: Pentru testele de performanță, AV-TEST folosește următoarele configurații:

 • PC standard (HP 280 G2 (1EX45EA): Intel i3-6100 256 SSD, 8 GB RAM)
 • PC performant (HP Z240 (Y3Y82EA): Intel i7-7700, 256 SSD, 16 GB RAM)

Produsele de securitate au fost evaluate timp de 2 luni (mai și iunie 2019) printr-un test de tip “Real-World”* (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 307 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în ultimele două luni (set de referință AV-TEST – 2.428 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte.

În ceea ce privește Protecţia împotriva infecţiilor malware, doar 6 (șase) produse au obținut maximum de puncte (Comdo IS Premium, F-Secure SAFE, Kaspersky IS, Microsoft Windows Defender, Norton Security și Trend Micro IS. Malwarebytes Premium și Webroot SecureAnywhere au obținut doar 2 puncte la această categorie de testare (foarte puțin).

12 produse au obținut punctajul maxim la testele de performanță, codașul la această categorie de testare fiind Comodo IS Premium 12 (4 puncte).

La categoria “Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului” 15 produse de securitate implicate în testul efectuat au obținut un punctaj maxim. PC Matic a obținut cel mai mic punctaj (doar 3,5 puncte). Avast Free AntiVirus (v.19.5), singurul produs freeware testat în acest test de laborator, a obținut rezultate maxime la categoriile de testare “Performance” și “Usability”.

F-Secure Safe, Kaspersky Internet Security, Windows Defender și Norton Security au fost singurele produse care au obținut maximum de puncte la toate categoriile de testare.

Recomandate de AV-TEST (după acest test) sunt și produsele de tip Security Suite Trend Micro IS, Bitdender IS, Avira Antivirus Pro, Avast Free AntiVirus, AVG Internet Security și VIPRE AdvancedSecurity.

Windows Defender (v.4.18), produsul integrat în Windows 10, a obținut scorul perfect (18 puncte). Malwarebytes Premium nu a convins nici de această dată, obținând un scor total de 13 puncte!

Cei mai buni antiviruși pentru Windows 10 (Test AV-TEST - iunie 2019)
Sursa imaginii: https://twitter.com/avtestorg/status/1156139422481625088

* testul analizează toate opţiunile de detecţie antimalware într-un mediu cât mai apropiat de utilizarea reală a unui calculator.

Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.