Acasă Antivirus Cei mai buni antiviruși pentru Windows 10 (Test AV-TEST – decembrie 2018)

Cei mai buni antiviruși pentru Windows 10 (Test AV-TEST – decembrie 2018)

14

AV-TEST.org a publicat recent rezultatele ultimului test realizat în lunile noiembrie și decembrie 2018. 20 programe antivirus au participat la acest test, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 10 (64 bit). Produselor li s-a permis să se actualizeze în orice moment, să interogheze serviciile lor în cloud și să-și demonstreze capacitățile folosind toate componentele și straturile de protecție.

Criteriile de departajare luate în calcul au fost următoarele:

  • Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni etc.)
  • Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor)
  • Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate (valorile mai mici indică rezultate mai bune)
  • Produsele de securitate au fost evaluate timp de 2 luni (noiembrie și decembrie 2018) printr-un test de tip „Real-World”* (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 259 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în ultimele două luni (set de referință AV-TEST – 19.697 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte.

În ceea ce privește Protecţia împotriva infecţiilor malware, 15 produse au obținut maximum de puncte. eScan Internet Security Suite, Malwarebytes Premium și K7 Computing Total Security au obținut doar 5 puncte la această categorie de testare.

9 produse au obținut punctajul maxim la testele de performanță, „codașul” la această categorie de testare fiind G DATA Internet Security v.25.5 (4,5 puncte).

La categoria „Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului” 15 produse de securitate implicate în testul efectuat au obținut un punctaj maxim. PC Matic a obținut cel mai mic punctaj, doar 3,5 puncte. Avast Free AntiVirus (v.18.7 & 18.8), singurul produs freeware testat în acest test de laborator, a obținut rezultate maxime la categoriile de testare „Protection” și „Usability”.

Avira Antivirus Pro, Bitdefender Internet Security , BullGuard Internet Security, McAfee Internet Security, Symantec Norton Security și VIPRE AdvancedSecurity au fost singurele produse care au obținut maximum de puncte la toate categoriile de testare.

Recomandate de AV-TEST sunt și produsele de tip Security Suite  F-Secure Safe, Trend Micro Internet Security, AhnLab V3 Internet Security, McAfee Internet Security, Avast Free AntiVirus și AVG Internet Security.

Windows Defender (v.4.18), produsul integrat în Windows 10, a obținut scorul total de 17 puncte (un scor foarte bun). Panda Security Dome, noul produs care a participat la acest test, a obținut un total de 16,5 puncte. Malwarebytes Premium nu a convins deloc nici de această dată, fiind cel mai slab produs dintre cele testate.

Cei mai buni antiviruși pentru Windows 10 (Test AV-TEST - decembrie 2018)

* testul analizează toate opţiunile de detecţie antimalware într-un mediu cât mai apropiat de utilizarea reală a unui calculator.

Articolul precedentClienții români consideră că Black Friday 2018 a fost un succes, dar au fost nemulțumiți de nivelul prețurilor
Articolul următorGrupul de spionaj cibernetic Chafer vizează ambasade, cu un spyware