Acasă Android Cei mai buni antiviruși pentru Android (Test AV-TEST – martie 2016)

Cei mai buni antiviruși pentru Android (Test AV-TEST – martie 2016)

6
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
AV-TEST.org a publicat un nou test complex realizat pe 25 produse de securitate pentru Android. Testarea tuturor produselor (folosindu-se setările default) s-a făcut pe versiunea 5.1.1 a sistemului de operare Android. 


Au fost evaluate rata de detecție a produselor pe un set de 3.370 viruși descoperiți în ultimele 4 săptămâni și detectarea celor mai recenți viruși pentru Android în timp real (3.476 mostre), impactul asupra bateriei, alarmele false generate, uşurinţa în utilizare și funcțiile oferite de respectivele produse. Produsele au trebuit să demonstreze capacitățile lor, folosindu-se de toate componentele și straturile de protecție pe care le oferă.

La categoria „protecție”, maximum de 6 puncte (detecție și protecție ~100%) l-au obținut 17 produse testate. Cel mai mic punctaj la această categorie l-au scos produsele Webroot SecureAnywhere Mobile (4 puncte) și NSHC Droid-X (3,5 puncte). 

La categoria „impactul produsului de securitate asupra utilizării dispozitivului și numărul de alarme false generate, doar Antiy AVL și Cheetah Mobile Clean Master nu au obținut punctajul maxim.

La finalul testului, 15 produse au obținut maximum de 12 puncte .

Pentru acest test s-au folosit cele mai recente versiuni disponibile, cu toate actualizările efectuate la zi. Toate produse au obținut certificatul AV-TEST.

Testul complex și rezultatele acestuia este disponibil aici. Mai multe informații despre procedurile de testare efectuate de AV-TEST.org găsiți aici.