Cei mai buni antiviruși pentru Android (Test AV-TEST – iulie 2017)

AV-TEST.org a publicat un nou test complex realizat pe 19 antiviruși pentru Android. Testarea tuturor produselor (folosindu-se setările default) s-a făcut pe versiunea 6.0.1 a sistemului de operare Android (Marshmallow). 

Au fost evaluate rata de detecție a produselor pe un set de 3.129 viruși descoperiți în ultimele 4 săptămâni și detectarea celor mai recenți viruși pentru Android în timp real (3.328 mostre), impactul asupra bateriei, alarmele false generate, uşurinţa în utilizare și funcțiile oferite de respectivele produse. Produsele au trebuit să demonstreze capacitățile lor, folosindu-se de toate componentele și straturile de protecție pe care le oferă.
 
La categoria Protecție, maximum de 6 puncte (detecție și protecție 100%) l-au obținut 13 produse testate. Cel mai mic punctaj la această categorie l-a scos produsul F-Secure Safe (2,5 puncte !!!).
 
La categoria Impactul produsului de securitate asupra utilizării dispozitivului și numărul de alarme false generate, doar Ikarus mobile.security și Alibaba Mobile Security nu au obținut punctajul maxim.

La finalul testului, 12 produse au obținut maximum de 12 puncte

Pentru acest test s-au folosit cele mai recente versiuni disponibile, cu toate actualizările efectuate la zi. Toate produse au obținut certificatul AV-TEST.

Testul complex și rezultatele acestuia este disponibil aici. Mai multe informații despre procedurile de testare efectuate de AV-TEST.org găsiți aici.
Cei care folosesc un program AdBlock sunt rugați să-l dezactiveze. Reclamele 
existente nu sunt intruzive (nu au fost niciodată) și asigură funcționarea în 
continuare a acestui blog. Mulțumesc pentru înțelegere și susținere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.