Acasă Android Cei mai buni antiviruși pentru Android (Test AV-TEST – ianuarie 2018)

Cei mai buni antiviruși pentru Android (Test AV-TEST – ianuarie 2018)

11
NOTĂ: Unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

AV-TEST.org a publicat un nou test complex realizat pe 20 antiviruși pentru Android, dar și pe sistemul de securitate Play Protect de la Google. Testarea tuturor produselor (folosindu-se setările default) s-a făcut pe versiunea 6.0.1 a sistemului de operare Android (Marshmallow). 

Au fost evaluate rata de detecție a produselor pe un set de 2.842 viruși descoperiți în ultimele 4 săptămâni și detectarea celor mai recenți viruși pentru Android în timp real (2.766 mostre utilizate), impactul asupra bateriei, alarmele false generate, uşurinţa în utilizare, funcțiile oferite de respectivele produse etc. Produsele au trebuit să demonstreze capacitățile lor, folosindu-se de toate componentele și straturile de protecție pe care le oferă.
 
La categoria Protecție, maximum de 6 puncte (detecție și protecție 100%) l-au obținut 15 produse testate. Cel mai mic punctaj la această categorie l-a scos sistemul Play Protect de la Google (0 puncte !!!)*.
 
La categoria Impactul produsului de securitate asupra utilizării dispozitivului și numărul de alarme false generate, Antiy AVL și  Cheetah Mobile Security Master și Sophos Mobile Security au obținut cel mai mic punctaj (3 puncte).
 
La finalul testului, doar 12 produse au obținut maximum de 12 puncte
 
Pentru acest test s-au folosit cele mai recente versiuni disponibile, cu toate actualizările efectuate la zi. În afară de Play Protect de la Google, toate produsele au obținut certificatul AV-TEST.

Testul complex și rezultatele acestuia este disponibil aici. Mai multe informații despre procedurile de testare efectuate de AV-TEST.org găsiți aici.

* Sistemul de securitate Play Protect de la Google a fost testat și de această dată de compania germană AV-TEST, iar rezultatele au fost dezastruoase. Sistemul Play Protect, care ar trebui să blocheze aplicațiile malițioase, a fost depășit ușor de ceilalți furnizori de antivirus. Conform rezultatelor, Google Play Protect a detectat doar 62,9% dintre mostrele de malware nou și numai 71,4% dintre virușii vechi de o lună.

Play Protect se află integrat în aplicația Play Store și se bazează pe inteligența artificială pentru a detecta activitățile suspecte. În ciuda scorului slab, utilizatorii care nu folosesc un antivirus cumpărat sunt „protejați” de Play Protect :-).