Cei mai buni antiviruși pentru Android (Test AV-TEST – septembrie 2015)

AV-TEST.org a publicat, luni, un nou test complex realizat în luna septembrie pe 25 produse de securitate pentru Android. Testarea tuturor produselor (folosindu-se setările default) s-a făcut pe versiunea 5.1.1 a sistemului de operare Android. 


Au fost evaluate rata de detecție a produselor pe un set de 4.541 viruși descoperiți în ultimele 4 săptămâni și detectarea celor mai recenți viruși în timp real (2.827 probe utilizate), impactul asupra bateriei, alarmele false generate, uşurinţa în utilizare și funcțiile oferite de respectivele produse. Produsele au trebuit să demonstreze capacitățile lor, folosindu-se de toate componentele și straturile de protecție pe care le oferă.

La categoria “protecție”, maximum de 6 puncte (detecție și protecție 100%) l-au obținut 17 produse testate: AhnLab, Antiy, Avast, Avira, Baidu, Bitdefender, BullGuard, ESET, G Data, Kaspersky, Cheetah Mobile Clean Master și Cheetah Mobile Security, PSafe, Qihoo 360, Sophos, Norton și Trend Micro.

Cel mai mic punctaj la această categorie l-a obținut produsul Ikarus mobile.security (4 puncte). 

La categoria “impactul produsului de securitate asupra dispozitivului și numărul de alarme false generate, 22 produse au primit maximum de puncte. Punctajul cel mai mic a fost obținut tot de Ikarus mobile.security (3 puncte).

Per total, 17 produse au obținut maximum de 12 puncte (aceleași produse care au obținut punctajul maxim și la categoria “protecție”) .

Pentru acest test s-au folosit cele mai recente versiuni disponibile, cu toate actualizările efectuate la zi. Dintre toate produsele testate, doar Ikarus mobile.security nu a obținut certificatul AV-TEST.

Testul complex și rezultatele acestuia este disponibil aici. Mai multe informații despre procedurile de testare efectuate de AV-TEST.org pe fiecare categorie în parte găsiți aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.