Acasă Antivirus Cei mai buni antiviruși conform ultimului test realizat de Dennis Tehnology Labs...

Cei mai buni antiviruși conform ultimului test realizat de Dennis Tehnology Labs (aprilie-iunie 2015)

27
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Compania Dennis Tehnology Labs a publicat astăzi ultimul test realizat pe nouă programe antivirus, cu scopul de a compara eficacitatea produselor oferite de binecunoscutele companii de securitate. Produsele au fost expuse la amenințările de pe internet în timpul perioadei de testare.

Expunerea a fost efectuată într-un mod realist, reflectând experiența unui utilizator obișnuit. Aceste rezultate reflectă ceea ce s-ar fi întâmplat dacă un utilizator ar vizita site-uri infectate folosind fiecare dintre produsele testate.
Produse testate:
  • G Data Internet Security 25
  • AVG Anti-Virus Free 2015 
  • Avast! Free Antivirus 2015
  • ESET Smart Security 8 
  • Kaspersky Internet Security 2015
  • McAfee Internet Security 14
  • Microsoft Security Essentials 4.7
  • Norton Security 22
  • Trend Micro Titanium Internet Security 8
Eficacitatea produselor de securitate gratuite și cele contra-cost oferite de companiile de securitate ale căror programe antivirus au fost testate diferă foarte mult. Microsoft Security Essentials rămâne și de această dată cel mai ineficient produs dintre cele testate, în timp ce Avast! Free Antivirus a fost, în urma acestui test, cel mai eficient produs gratuit.

Cu excepția produselor Kaspersky, Norton și ESET care nu au fost compromise în urma testului, celelalte au fost compromise cel puțin o dată. G Data a fost compromis doar o singură dată, în timp ce cel mai compromis a fost produsul Microsoft. Avast! Free Antivirus a fost cel mai eficient produs gratuit, urmat la mică distanță de AVG Anti-Virus Free, în timp ce Kaspersky a fost cel mai bun produs dintre cele contra-cost.

Nivelul protecției oferit de produsele testate
Majoritatea programelor testate au generat și cel puțin un fals pozitiv. Produsul G Data Internet Security a fost cel mai paranoic, urmat îndeaproape de McAfee Internet Security. În schimb, produsele AVG, ESET, Kaspersky Lab, Microsoft, Symantec și Trend Micro au fost cele mai eficace (discrete) în această parte a testului, niciun program legitim sau site nefiind blocat.

Care au fost cele mai bune produse?

Programele cele mai precise în acest test au fost Kaspersky Internet Security, Norton Security (Symantec), ESET Smart Security, Avast! Free Antivirus, Trend Micro Titanium Internet Security și AVG Anti-Virus Free, cele șase produse câștigând și distincția cea mai mare (AAA).

Distincții oferite de Dennis Tehnology Labs

Perioada de testare a produselor a fost 8 aprilie 2015 – 28 mai 2015. Produsele selectate pentru acest test au fost alese de Dennis Tehnology Labs.

Testul complet, precum și metodele de testare folosite le puteți studia aici:
http://www.dennistechnologylabs.com/reports/s/a-m/2015/DTL_2015_Q2_Home.1.0.pdf

Testele efectuate pe soluții antivirus pentru companii dar și pentru servere le puteți studia aici:
http://www.dennistechnologylabs.com/reports/s/a-m/2015/DTL_2015_Q2_SMB.1.0.1.pdf
http://www.dennistechnologylabs.com/reports/s/a-m/2015/DTL_2015_Q2_Ent.1.0.pdf