1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Ce trebuie să ștergi de pe Facebook pentru ca informațiile tale să fie în siguranță

Ce trebuie să ștergi de pe Facebook pentru ca informațiile tale să fie în siguranță

Facebook știe o mulțime de lucruri despre utilizatorii săi, dar unele dintre acestea i-ar putea pune în pericol. O mare parte a informațiilor stocate și distribuite pe site ar putea fi folosite cu rea intenție, și de aceea este important ca utilizatorii să se asigure că sunt atenți la toate datele care se află acolo, scrie The Independent, oferind totodată și câteva sfaturi despre ceea ce nu trebuie să postați niciodată pe profilul vostru.

Lucrurile care te interesează

Ce trebuie să ștergi de pe Facebook După cum se știe, Facebook colectează date despre ceea ce te interesează, folosindu-le pentru a-ți afișa reclame personalizate. De fiecare dată când dai Like pe ceva ce te interesează, rețeaua socială își dă seama cam ce subiecte îți plac în general, sau care te atrag mai mult. Așa că, pentru a evita pe cât posibil ca Facebook să știe cam ce te interesează în mod special, mergi la profilul tău, accesează meniul din dreapta și alege secțiunea „Interese”. Șterge tot ce este acolo, sau poți păcăli rețeaua socială introducând lucruri care nu au legătură cu tine sau care nu-ți plac de obicei.

Data de naștere

Mulți dintre utilizatorii rețelei sociale își trec data de naștere reală, dar aceasta reprezintă informații cruciale care pot fi folosite ulterior de hackeri sau alte persoane rău intenționate. Pentru ai păcăli, poți introduce o dată de naștere falsă atunci când îți faci cont pe Facebook, dar să nu o afișezi pe profil.

Adresa de acasă

NICIODATĂ, sau poate doar dacă vrei să inviți persoane rău intenționate direct la tine acasă. Eventual, poți introduce doar orașul în care locuiești.

Școală și muncă

Deoarece nu toată lumea de pe Facebook este bine intenționată, este de preferat ca acele spații să nu fie completate.

Lucruri penibile

Dacă ai poze penibile (EX: Cu tine beat, sau printr-un bar de striptease), nu cred că-ți va pica bine atunci când le va vedea șeful tău sau soția/prietena ta. Șterge-le urgent!
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *