Ce trebuie să facă o soluție de securitate completă?

Lumea se pregătește să sărbătorească primul Crăciun digital din istorie, iar infractorii cibernetici se pregătesc pentru una dintre cele mai aglomerate și mai profitabile perioade din an. Ei știu că ești ocupat căutând cadouri pentru cei dragi pe ultima sută de metri și profită de activitatea ta online sporită pentru a compromite dispozitivele și conturile online și a fura date personale și financiare.

Ce trebuie să facă o soluție de securitate completă?

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când faci upgrade sau instalezi o soluție de securitate pe dispozitivele conectate la internet:

Protecție anti-malware și anti-ransomware completă

O soluție de securitate care oferă niveluri multiple de protecție pentru a-ți proteja dispozitivele și datele împotriva amenințărilor cibernetice noi și existente este esențială în contextul securității cibernetice de anul acesta. Fie că accesezi un site web fals, creat în scopuri de fraudă, sau descarci o aplicație infectată cu malware pe dispozitivul tău, software-ul local de securitate va bloca imediat amenințarea și îți va proteja dispozitivele împotriva compromiterii.

Numărul atacurilor, care variază de la troieni meniți să exploateze informațiile bancare, la infecții cu ransomware care criptează dispozitivele utilizatorilor până la plata unei răscumpărări, a crescut considerabil de la începutul crizei sanitare. Se așteaptă ca aceste atacuri să se răspândească și după Crăciun și Anul Nou, în contextul continuării lucrului de acasă în numeroase domenii.

Protejează-ți prezența și cumpărăturile online folosind un VPN

Adăugarea unui VPN la soluția ta de securitate va spori siguranța în mediul online, deoarece software-ul criptează automat traficul din rețea de fiecare dată când intri online, fie că vizionezi filmul preferat, faci cumpărături sau operațiuni de banking. Infractorii nu vor putea să îți spioneze conversațiile, să îți fure datele de autentificare sau să te determine să accesezi site-uri web periculoase care imită site-urile tale preferate de cumpărături.

În plus, dacă intenționezi să pleci în vacanță de sărbători, această caracteristică îți poate proteja dispozitivele împotriva rețelelor Wi-Fi nesigure, ceea ce îți va permite să navighezi pe internet în siguranță.

Protecție împotriva fraudelor online atunci când faci cumpărături

Infractorii profită la maxim de sezonul cadourilor bombardându-te pe e-mail și pe rețelele de socializare cu anunțuri false și înșelătorii pentru a-ți fura informațiile privind cardul bancar și parolele conturilor. O soluție de securitate cu o caracteristică anti-phishing avansată te poate proteja detectând site-urile web deghizate în site-uri sigure. Poți face cumpărături și operațiuni de banking online în siguranță, fără să mai petreci timp verificând validitatea sau oferta furnizorilor.

Caracteristica de scanare a rețelei de acasă pentru a împiedica atacatorii să pătrundă în rețeaua ta

Dispozitivele inteligente de acasă nu lipsesc de pe listele de ținte ale infractorilor cibernetici. Scanarea regulată a rețelei de acasă pentru detectarea dispozitivelor vulnerabile sau nedorite care sunt conectate la aceasta, dar și a erorilor de securitate, îți poate proteja rețeaua împotriva infiltrărilor și atacurilor. Vei primi alerte în timp real și ți se vor oferi recomandări de securitate de fiecare dată când un dispozitiv nou se conectează la rețeaua ta de acasă.

SURSA

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.