Home / Online / Ce sentință au primit autorii atacului Coinvault din partea justiției olandeze

Ce sentință au primit autorii atacului Coinvault din partea justiției olandeze

La aproape 3 ani de la arestarea lor, justiția olandeză a anunțat sentința pentru autorii Coinvault – un atac ransomware care a vizat utilizatori din mai multe țări, începând cu 2014, criptând informații și solicitând o răscumpărare în criptomonede.

Pe parcursul acestei perioade, CoinVault a infectat peste 14.000 de dispozitive Windows din peste 20 de țări, majoritatea victimelor provenind din Olanda, Germania, SUA, Franța și Marea Britanie. În timpul audierii, autorii au fost acuzați că au spart computere, restricționând accesul la fișiere și au șantajat peste 1.200 de persoane. Autorii Coinvault au fost condamnați la 240 de ore de muncă în folosul comunității.

Ce sentință au primit autorii atacului Coinvault, din partea justiției olandeze

Infractorii cibernetici responsabili pentru campania ransomware au încercat să-și modifice creațiile de mai multe ori, pentru a ataca noi victime. Raportul inițial Kaspersky Lab despre CoinVault a fost făcut public în noiembrie 2014, după ce prima mostră de program malware a apărut pe „radarul” companiei. Campania s-a oprit apoi până în aprilie 2015, când a fost detectată o nouă mostră.

În aceeași lună, Kaspersky Lab și Departamentul de Investigație a Infracțiunilor High Tech din cadrul Poliției Olandeze, au lansat noransom.kaspersky.com, un site cu chei de decriptare.

„Dacă sunteți victima unei activități de ransomware sau a unei alte infracțiuni, păstrați fișierele și raportați incidentul la poliție. Nu plătiți niciodată răscumpărarea și fiți încrezători că va apărea un instrument de decriptare și că justiția își va face datoria”, spune Jornt van der Wiel, Security Researcher în GReAT  (Global Research and Analysis Team), Kaspersky Lab.

Pentru a vedea dacă există o soluție care să vă ajute să vă recuperați fișierele, puteți vizita https://support.kaspersky.com/viruses/disinfection.

CITEȘTE ȘI

SystemMechanicPro

Reducere de 60% la achiziționarea programelor dezvoltate de Iolo Technologies

Votat de experții TopTenReviews drept cel mai bun program de întreținere și reparare a sistemului …

Acest site se întreține exclusiv din publicitatea afișată. Acest site nu folosește publicitate agresivă de tip pop-up, reclame animate flash, reclame care acoperă site-ul și marchează conținutul de dedesubt, sau audio-video care se deschide automat, ci discretă și decentă.

 

De aceea, dacă folosiți un program de tip Adblock vă rog să-l dezactivați pentru programegratuitepc.com.

 

Mulțumesc pentru înțelegere!