NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Microsoft s-a angajat să ofere 10 ani de asistență de produs pentru Windows 7 atunci când a fost lansat produsul, pe 22 octombrie 2009. După 10 ani, perioada de asistență pentru Windows 7 se apropie de final, la data de 14 ianuarie 2020. Microsoft va oferi după această dată update-uri exclusiv către companii care folosesc abonamente de business pentru serviciile sale. Utilizatorii care folosesc Windows 7 acasă însă, nu vor avea opţiuni oficiale de a rămâne pe acest sistem de operare în siguranţă, aceştia fiind îndreptaţi către upgrade la Windows 10.
Cifrele StatCounter.com arată că în decembrie 2019 Windows 7 are încă o cotă de piață de aproape 27% la nivel mondial.
Sursa: StatCounter Global Stats – Windows Version Market Share
Cine folosește Windows 7?
Un studiu realizat în toamna lui 2019 de Kaspersky, arată că 47% dintre companiile mici și mijlocii folosesc această versiune a sistemului de operare. De asemenea, 38% dintre consumatori folosesc Windows 7 de la Microsoft. Partea și mai gravă e că și instituții mai importante încă folosesc sistemul de operare. National Health Service din Marea Britanie a anunțat în iulie că aproximativ un milion dintre computerele organizației folosesc versiunea de Windows 7.
Cum să păstrezi update-urile de Windows 7 după încetarea suportului oficial
- Descarcă cele trei update-uri de Windows 7: KB4490628, KB4474419 şi KB4523206
- Instalează-le şi reporneşte sistemul, dacă instalarea cere asta
- Descarcă aplicaţia Bypass ESU şi dezarhiveaz-o
- Instalează Bypass ESU rulând fişierul „Installer”
- Descarcă update-ul ESU (Extended Security Update) KB2528069
După ce ați urmat toți pașii de mai sus, puteți dezinstala Bypass ESU, verificarea făcându-se doar la prima instalare a unui update ESU. Toate update-urile viitoare ar trebui să funcţioneze fără probleme. Mai multe detalii despre această metodă găsiți aici.
Creatorii aplicației Bypass ESU spun că această soluţie ar putea să nu fie permanentă. Microsoft ar putea să blocheze această metodă de instalare a update-urilor fără plată.
Microsoft recomandă tranziția cât mai rapidă de la Windows 7 către Windows 10 pentru toți utilizatorii produselor sale. Compania insistă în mod special să faci asta înainte de 14 ianuarie 2020, „pentru a evita situațiile în care aveți nevoie de service sau de asistență care nu mai este disponibilă”.
P.S. Eu recomand achiziționarea Windows 10 de aici. Simplu, ieftin și sigur. Dacă nu ai încredere în aceste oferte din diferite motive, poți achiziționa sistemul de operare la preț mic , sau direct de pe site-ul Microsoft.