Acasă Diverse Ce se întâmplă într-un minut pe Internet (Infografic)

Ce se întâmplă într-un minut pe Internet (Infografic)

9
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Pentru majoritatea oamenilor, internetul înseamnă foarte mult în ziua de astăzi. Vorbim pe messenger, trimitem e-mailuri, postăm pe rețelele sociale, facem diverse achiziții, vizionăm videoclipuri, jucăm jocuri online, citim presa online, ascultăm muzică etc. Dar mulți nu știu ce se întâmplă cu adevărat pe internet într-un singur minut.

Conform Internet World Stats, la sfârșitul lunii iunie 2017 erau aproape 3,9 miliarde de utilizatori de internet în lume, din care aproape 2 miliarde doar în Asia. Tot la sfârșitul lunii iunie 2017, Facebook avea aproape două miliarde de utilizatori activi lunar (peste două miliarde în acest moment). Asta înseamnă că 25% din populația globului se conectează cel puțin o dată în fiecare lună pe contul lor de Facebook.

Pentru a vă face o idee, imaginaţi-vă stadionul Naţional Arena plin şi multiplicaţi asta cu 40.000. Cam atâţia oameni se conectează lunar pe Facebook.

Creat în fiecare an de Lori Lewis și Chadd Callahan de la Cumulus Media, graficul de mai jos ne arată cam ce fac cei aproape 3,9 miliarde de utilizatori pe internet într-un minut.

Pe scurt, iată ce se întâmplă într-un minut pe internet:

  • Sunt vizionate 4,1 milioane de videoclipuri pe YouTube
  • 342.000 de aplicații sunt descărcate de pe Google Play și App Store
  • Google înregistrează 3,5 milioane de căutări
  • Sunt trimise 452.000 de tweet-uri
  • În doar 60 de secunde se trimit 156 de milioane de mailuri
  • Peste 751.000 de dolari sunt cheltuiți pe achiziții online. Asta înseamnă că în fiecare zi, se cheltuie peste un miliard de dolari!!!