Cardul SIM – Majoritatea persoanelor îl folosesc astăzi, fie pentru a putea vorbi la telefon, fie pentru a se conecta la internet, dar nu mulți știu și istorioara lui.

Un SIM (Subscriber Identity Module – modul de identitate a abonatului) este un mic circuit electronic care asigură furnizorului de servicii (voce sau date) informațiile necesare identificării unei persoane. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Cardurile SIM au evoluat foarte mult de-a lungul anilor, ținând cont că primele SIM-uri aveau dimensiunea unui card de credit.  În prezent, acestea au o grosime de maxim 0.76 mm și se împart în trei categorii. Cele mai comune sunt mini SIM-urile ce au 25 mm în lungime și 15 mm în lățime. Următorul tip se numește micro SIM și măsoară 15 mm în lungime și 12 mm în lățime. Cel mai mic dintre ele este nano SIM-ul și măsoară doar 12,3 mm în lungime , 8,8 mm în lățime și 0,67 mm în grosime. 

Principalul rol al unui SIM este acela de a transmite furnizorului de servicii informațiile necesare identificării tale (numărul de telefon, planul tarifar utilizat…etc). Cardul SIM este protejat cu ajutorul mai multor protocoale de securitate, însă acestea nu sunt perfecte. Din fericire, SIM-ul nu conține informații personale sensibile precum codul de card bancar sau adresa de acasă, cu excepția cazului în care beneficiarul cardului SIM le-a salvat chiar el sub formă de SMS sau persoană de contact în acesta. În funcție de alegerea fiecărei persoane, cardul SIM are posibilitatea să stocheze mesaje text și persoane de contact. 

În același timp, SIM-ul conține informații legate de protocoale de securitate, furnizorul de servicii, codul PIN (Personal Identification Number – codul personal de identificare) și informații legate de serviciile utilizate. O informație foarte importantă pe care un astfel de card o stochează, este ultima locație a telefonului. Aceasta este foarte importantă pentru poliție în momentul în care se investighează dispariția unei persoane. 

Sursa: e-boda.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.