HOME / Online / CCleaner a distribuit malware utilizatorilor timp de o lună

CCleaner a distribuit malware utilizatorilor timp de o lună

Folosită de milioane de oameni pentru a elimina obiectele nedorite de pe telefoanele Android și PC-urile Windows, o versiune compromisă a software-ului CCleaner a fost pusă la dispoziție în august și septembrie, anunță Piriform

Toți cei care au descărcat CCleaner și CCleaner Cloud fie de pe site-ul oficial, fie de pe site-uri partenere, între 15 august și 12 septembrie, ar putea fi infectați. În total, 2,27 milioane de utilizatori sunt vizați.

Modificările au făcut mașinile infectate să contacteze anumite domenii web înregistrate recent – o tactică deseori folosită de către hoții cibernetici, care folosesc apoi acest traseu pentru a instala mai mult software dăunător pe dispozitivele compromise. 

Impactul infecției a fost limitat, a declarat Paul Yung, din cadrul Piriform, deoarece relativ puțini oameni au actualizat automat software-ul CCleaner. Oricine a descărcat versiunea compromisă a CCleaner a fost acum mutat la cea mai recentă versiune neinfectată, a indicat Yung.

O analiză separată a grupului de securitate Cisco Talos sugerează că oricine s-a aflat în spatele atacului a reușit să obțină acces la serverul Piriform folosit pentru a găzdui noi versiuni ale software-ului.

Oricine a descărcat versiunea compromisă a CCleaner a fost acum mutat la cea mai recentă versiune neinfectată, a indicat Yung.
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:

Get up to 90% off best selling video games.

Citește și

Impactul mineritului web asupra mediului a fost în 2018 de aproape 800 de tone de emisii de CO2

În 2018, este posibil ca miner-ele web – aplicațiile care rulează în browser-ul unui utilizator …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.