Acasă IT News Cât de importante sunt parolele sigure?

Cât de importante sunt parolele sigure?

9
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
5 mai 2016 este Ziua Mondială a Parolei. Online banking, cumpărături online, e-mail-uri și conturi de social media – pentru toate acestea utilizatorii trebuie să-și amintească o parolă sau un cod PIN. Conform unui studiu realizat de BITKOM, aproximativ o treime din populație (36%) se simte copleșită de cantitatea mare de parole pe care trebuie să și-o amintească. La urma urmei, utilizatorii de Internet au, în medie, 17 parole diferite (sursa: Password Research). În această Zi Mondială a Parolei, compania de securitate IT, G Data Software, vă oferă câteva sfaturi despre cum să rămâneţi în condiții de siguranță pe web.


Multe persoane folosesc parole care se bazează pe informații personale. Acest lucru face o parolă mai ușor de memorat, însă atacatorii știu şi ei acest lucru. Parolele numerice scurte pot fi ușor de ghicit dacă sunt folosite anul, luna sau ziua nașterii utilizatorului. Alte parole utilizate în mod obișnuit, cum ar fi numele partenerului sau numele unui animal de companie pot fi aflate de atacatori cu relativă ușurință. O combinație care să includă şi caractere majuscule, precum și cifre, oferă mult mai multă securitate. Parolele cu cel puțin opt caractere și cifre diferite oferă un grad mult mai ridicat de securitate. 

Cum ar trebui să arate o parolă sigură şi uşor de memorat 


Gândiți-vă la o propoziție și apoi utilizați primul caracter al fiecărui cuvânt și numerele incluse pentru a forma o parolă puternică:

Astăzi, pe 5 mai, voi crea o parolă sigură, cu cel puțin 15 caractere. 


Parola rezultată este: Ap5mvcopsccp15c 

Parolele sigure, reprezintă totuși doar un ingredient pentru o securitate îmbunătățită pe web. 

Trei puncte recomandate de G Data: 
  • Schimbaţi parolele: Utilizatorii ar trebui să schimbe parolele tuturor conturilor online în mod regulat. Refolosirea aceleiaşi parole în mai multe conturi ar trebui să fie evitată. Câte o parolă unică ar trebui să fie aleasă pentru fiecare serviciu online sau rețea de social media. 
  • Asiguraţi-vă protecție împotriva programelor malware: În multe locuinte, sunt folosite dispozitive diferite pentru a naviga pe web. Prin urmare, toate aceste dispozitive, de genul desktop-uri PC, smartphone-uri, tablete sau notebook-uri ar trebui să fie luate în considerare atunci când se efectuează un control de securitate. Toate dispozitivele trebuie să fie echipate cu protecție malware-ului actualizată regulat pentru fi în siguranță împotriva virușilor, troienilor și a altor programe dăunătoare. 
  • Sisteme de operare: Toate actualizările de securitate pentru sistemele de operare, precum și pentru toate aplicațiile software ar trebui să fie instalate fără întârziere. Acest lucru asigură ca orice vulnerabilități existente să nu poată fi exploatate. 

G DATA Password Manager îmbunătățește securitatea 


Pentru un plus de securitate și acces convenabil la datele de conectare, poate fi folosit Password Manager, ce va fi inclus în G Data Total Protection. Orice date sensibile, cum ar fi numele de utilizator și parolele sunt stocate într-o bază de date criptată. Această bază de date poate fi accesată doar cu o parolă master. După instalare, Password Manager apare ca o pictogramă în browser. Acesta își aminteşte toate portalurile web pentru care au fost stocate datele de acces şi elimină pericolul parolelor nesigure. Password Manager va fi disponibil în curând.