Acasă Antivirus Care sunt cele mai bune utilitare care scanează și curăța sistemele infectate...

Care sunt cele mai bune utilitare care scanează și curăța sistemele infectate (Test AV-TEST)

41
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Folosind un CD de Recuperare Antivirus, multe sisteme infectate cu malware pot fi salvate, curățate și reparate complet. Laboratorul AV-TEST a testat pe parcursul anului trecut 5 utilitare gratuite în 4 runde elaborate de teste.

Fiecare dintre cele 5 utilitare au fost folosite pentru a scana un total de 53 de sisteme infectate, în vederea eliminării programelor malware dar și în încercarea de a restaura sistemul la starea anterioară de funcționare. Deoarece testul a fost axat pe capacitatea unui utilitar de a repara și a restabili sistemele, a fost folosit doar malware care a fost detectat de către toți cei cinci furnizori de soluții antivirus care au participat la test. La urma urmei, scopul testului a fost de a examina performanța utilitarului de a repara un sistem și nu capacitatea lui de detecție.

Cele cinci utilitare/instrumente testate, care sunt disponibile gratuit, au fost:
  • AVG Rescue CD 
  • Avira EU-Cleaner 
  • Bitdefender Rescue CD 
  • ESET SysRescue 
  • Kaspersky Virus Removal Tool
În mod surprinzător, chiar dacă oficial producătorii au raportat că au putut să detecteze variantele malware utilizate în teste, unele dintre aceste instrumente nu au reușit să detecteze toate amenințările la rulare. Numai instrumentul Bitdefender Rescue CD a fost în măsură să identifice toate amenințările și apoi să le elimine din sistemele afectate.

În ciuda acestui fapt, atunci când a ajuns la procentajul total de reparare a sistemului, câștigătorul a fost Kaspersky Virus Removal Tool, care a detectat toate tipurile de malware, nu a reușit să elimine o infecție, dar a curățat toate fișierele suplimentare nedorite (inofensive) și a reușit repararea un total de 52 din cele 53 de sisteme.

Clasamentul final arată astfel: Kaspersky Virus Removal Tool, cu un procent total de reparare a sistemului de 98,7%, urmat de Bitdefender Rescue CD cu 79,9%, AVG Rescue CD cu 78%, Avira EU-Cleaner cu 64,8 %, iar ESET SysRescue cu 64,2%.

cele mai bune utilitare pentru dezinfectarea și repararea unui sistem