Care este procentul utilizatorilor de adblockere în România

Procentul exact al utilizatorilor de programe de tip adblock, pe principalele site-uri locale, este de 13,9% din totalul vizitatorilor, arată studiul desfășurat de IAB Romania și Project Agora, cu sprijinul Quantix Marketing Consulting și PageFair.
 
Studiul a fost derulat în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, pe 80 dintre site-urile cu cel mai mare trafic din România (conform SATI), coordonate la nivel de conținut și/sau publicitate de 7 dintre principalii publisheri sau regii online din România, membri ai IAB România.

Site-urile pe care se înregistrează cel mai mare procent de utilizare de adblockere sunt din categoriile Sport (21,8% dintre vizitatori au adblocker instalat), Programe și ghiduri (19,9%), Știri generale (18,2%) și Economic & financiar (16,4%). La polul opus, categoriile Hobby & Familie și Copii înregistrează cel mai mic procent de vizitatori cu adblocker instalat (7,2%).

Aceste informații sunt datele preliminare reieșite dintr-un studiu mai amplu, care a urmărit și comportamentul utilizatorilor de internet care folosesc un adblocker, precum și  atitudinea acestora față de publicitate, adblocking în general, față de elemente specifice și intenția / deschiderea față de accesarea de conținut plătit.

Varianta completă a studiului, care cuprinde o analiză aprofundată a datelor rezultate precum și motivele reale pentru care utilizatorii au instalat un program de blocare a publicității online, urmează să fie disponibilă în cursul lunii februarie.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.