Acasă Diverse Care este procentul utilizatorilor de adblockere în România

Care este procentul utilizatorilor de adblockere în România

12
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Procentul exact al utilizatorilor de programe de tip adblock, pe principalele site-uri locale, este de 13,9% din totalul vizitatorilor, arată studiul desfășurat de IAB Romania și Project Agora, cu sprijinul Quantix Marketing Consulting și PageFair.
 
Studiul a fost derulat în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, pe 80 dintre site-urile cu cel mai mare trafic din România (conform SATI), coordonate la nivel de conținut și/sau publicitate de 7 dintre principalii publisheri sau regii online din România, membri ai IAB România.

Site-urile pe care se înregistrează cel mai mare procent de utilizare de adblockere sunt din categoriile Sport (21,8% dintre vizitatori au adblocker instalat), Programe și ghiduri (19,9%), Știri generale (18,2%) și Economic & financiar (16,4%). La polul opus, categoriile Hobby & Familie și Copii înregistrează cel mai mic procent de vizitatori cu adblocker instalat (7,2%).

Aceste informații sunt datele preliminare reieșite dintr-un studiu mai amplu, care a urmărit și comportamentul utilizatorilor de internet care folosesc un adblocker, precum și  atitudinea acestora față de publicitate, adblocking în general, față de elemente specifice și intenția / deschiderea față de accesarea de conținut plătit.

Varianta completă a studiului, care cuprinde o analiză aprofundată a datelor rezultate precum și motivele reale pentru care utilizatorii au instalat un program de blocare a publicității online, urmează să fie disponibilă în cursul lunii februarie.