Acasă Antivirus Care este antivirusul cu cel mai mic, dar și cu cel mai...

Care este antivirusul cu cel mai mic, dar și cu cel mai mare consum de resurse (Test AV-Comparatives – aprilie 2024)

472
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Majoritatea utilizatorilor aleg să-și instaleze un produs de securitate pentru PC-ul lor în funcție de capacitățile lui de protecție și detecție a amenințărilor, dar să nu uităm că un criteriu foarte important este și impactul produsului instalat asupra performanțelor calculatorului.

Care este antivirusul cu cel mai mic, dar și cu cel mai mare consum de resurse (Test AV-Comparatives - aprilie 2024)

Pentru a afla care program de tip security suite este mai performant cu un consum scăzut de resurse, AV-Comparatives a dat recent publicităţii testul de performanță realizat pe luna aprilie 2024.

La test au participat 16 produse, iar criteriile de testare au fost: copierea fişierelor, arhivare şi dezarhivare, instalare şi dezinstalare programe, lansare aplicaţii și descărcare de pe internet, navigare pe web, dar și UL Procyon® Benchmark-Suite.

Sistemul de operare folosit pentru testare a fost un Windows 10 (64-Bit), cu softurile de securitate instalate cu setările implicite (default) și conexiune la internet activă. 

Baseline system: Intel Core i3 CPU, 4GB of RAM and SSD system drives

S-au acordat calificativele: slow, mediocre, fast şi very fast pentru fiecare din criteriile alese la testare. 

La primul criteriu (Copierea fişierelor) s-au făcut două teste: testul iniţial (la prima rulare) şi un al doilea test, unde s-a ales opţiunea de a nu scana fişierele deja scanate deja în primul test (unele produse anti-virus ignoră anumite tipuri de fișiere pentru mărirea vitezei de scanare*).

Majoritatea produselor testate au obţinut fast și very fast la ambele rulări. F-Secure și Total Defense au fost singurele produse care au obținut mediocre la prima rulare. 

La criteriul arhivare şi dezarhivare, doar Total Defense a obținut calificativul mediocre.

La testarea în ceea ce priveşte instalarea sau dezinstalarea unui program, Total Defense a fost singurul produs care a obţinut calificativul mediocre. 

La impactul asupra deschiderii unor aplicaţii/documente (Word, Excel, PowerPoint și documentele PDF), rezultatele au fost în general bune și foarte bune pentru toate produsele testate.

La impactul asupra descărcărilor de pe internet, rezultatele produselor testate au fost fast și very fast.

La impactul atunci când se navighează pe web, rezultatele au fost foarte bune (very fast) pentru toate produsele de securitate.

NOTĂ: La testul UL Procyon® Benchmark-Suite se testează operaţiuni ce includ criptarea, decriptarea, codarea video, rularea unui joc, viteză rețea, accesul la disc etc.

Pe primul loc la finalul tuturor testelor s-a aflat McAfee, care a avut și cel mai mic scor la impactul asupra performanţelor calculatorului, urmat la mică distanță de produsul Kaspersky.

Total Defense este produsul de securitate cu cel mai mare consum de resurse.

* Pentru a fi siguri că toate fișierele sistemului sunt scanate, AV-Comparatives recomandă scanarea totală/completă a sistemului în mod regulat.

RecomandareDacă aveți un PC mai slab/vechi sau pur și simplu nu vreți ca produsul de securitate să contribuie negativ la încetinirea calculatorului, țineți cont de aceste rezultate.
 
Testul complet îl puteţi studia aici.