Acasă IT News Care browser consumă mai puțină baterie în Windows 10

Care browser consumă mai puțină baterie în Windows 10

11
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Dacă deții un laptop, o tabletă ori un dispozitiv 2în1 și folosești Windows 10, probabil că vrei să știi care din browserele folosite uzual de tine consumă cea mai puțină baterie.


Cei de la Digital Citizen au făcut un test și au ajuns la o concluzie interesantă. Pentru test au folosit trei laptopuri (două noi și unul vechi de un an de zile) și au instalat pe toate cele trei dispozitive toate browserele web importante (Firefox 41, Chrome 46, Opera 32, Microsoft Edge 20 și Internet Explorer 11), folosindu-se configurația implicită, fără extensii sau bare de unelte instalate. 

Planul de alimentare folosit pe toate dispozitivele a fost Echilibrat, iar pentru a măsura cât a ținut bateria în fiecare browser au folosit testul pentru baterie a celor de la Peacekeeper. În urma testelor, browserul Chrome a consumat cel mai rapid bateria pe toate cele trei dispozitive folosite, iar Internet Explorer a fost mereu number one. Pe locul doi, după Internet Explorer, a ieșit Microsoft Edge. Diferența de economisire a bateriei dintre Chrome și Internet Explorer a fost între 30 și 60 de minute (pe toate dispozitivele). 

Rezultatele complete ale testului le puteți vedea aici.

Care browser consumă mai puțină baterie