1. Home
  2. /
  3. Teste Comparative
  4. /
  5. Capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem (Test AV-Comparatives – septembrie 2015)

Capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem (Test AV-Comparatives – septembrie 2015)

AV-Comparatives a publicat un nou test ce a avut ca obiectiv capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem la o scanare standard, având o conexiune stabilă la internet.

În acest test a fost evaluată o singură trăsătură anti-malware a programelor, această caracteristică fiind foarte importantă pentru o soluție de securitate, putându-se identifica astfel atacurile malware din alte surse decât de pe Internet și să detecteze fișiere malware deja prezente pe sistem.

Procedura de testare

Pentru acest test s-au utilizat 166.522 fișiere malițioase, de toate tipurile, care au fost colectate recent, adică într-o perioadă de câteva săptămâni/luni înaintea efectuării testului.

De asemenea, a fost efectuat și un test false-positive. Toate programele care au avut o rată ridicată de rezultate fals pozitive le-au fost redus calificativul final cu cel puțin un nivel. De exemplu, un program care a avut o rată de detecție suficient de mare pentru a obține Advanced+ a fost retrogradat la Advanced sau chiar Standard dacă s-a produs o rată ridicată de alarme false. 


La acest test au luat parte 21 soluții antivirus, testarea produselor fiind realizată pe un Windows 10 (64-Bit).

Rezultatele testului:

Detectarea fișierelor malițioase


Rezultate false positive

Calificativele finale obținute


Testul complet îl puteți studia aici.
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *