Capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem (Test AV-Comparatives – martie 2016)

AV-Comparatives a publicat un nou test, realizat în luna martie 2016, ce a avut ca obiectiv capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem la o scanare manuală, având o conexiune stabilă la internet.

În acest test a fost evaluată o singură trăsătură anti-malware a programelor, această caracteristică fiind foarte importantă pentru o soluție de securitate, putându-se identifica astfel atacurile malware din alte surse decât de pe Internet și să detecteze fișiere malware deja prezente pe sistem.

Procedura de testare

Pentru acest test s-au utilizat 163.763 fișiere malițioase, de toate tipurile, care au fost colectate recent, adică într-o perioadă de câteva săptămâni/luni înaintea efectuării testului. 

De asemenea, a fost efectuat și un test false-positive. Toate programele care au avut o rată ridicată de rezultate fals pozitive le-au fost redus calificativul final cu cel puțin un nivel. De exemplu, un program care a avut o rată de detecție suficient de mare pentru a obține Advanced+ a fost retrogradat la Advanced sau chiar Standard dacă s-a produs o rată ridicată de alarme false. 

La acest test au luat parte 19 programe antivirus, testarea produselor fiind realizată pe un Windows 10 (64-Bit). Toate produsele au fost testate utilizându-se setările implicite (default), dar a fost activată scanarea tuturor fișierelor (inclusiv a arhivelor) și scanarea pentru PUA (aplicații potențial periculoase).


În principiu, au fost testate suite de securitate, dar unii furnizori au dorit testarea produselor lor gratuite, ceea ce s-a și întâmplat.


Rezultatele testului


Detectarea fișierelor malițioase
Rezultate false positive
Calificativele finale obținute
Testul complet îl puteți studia aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.