Acasă Diverse Calculatorul care îți spune ora exactă la care ar trebui să mergi...

Calculatorul care îți spune ora exactă la care ar trebui să mergi la culcare

37
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Plecând de la ideea că pentru a se trezi odihniţi oamenii trebuie să ţină cont de ciclurile de somn după care funcţionează creierul, un site englezesc pune la dispoziţia utilizatorilor un calculator online care să le spună ora la care ar trebui să meargă la culcare.

Calculatorul care îți spune ora exactă la care ar trebui să mergi la culcare

Un procent însemnat de persoane suferă de perturbări ale somnului sau chiar insomnie, un raport recent realizat în Anglia arătând că numărul oamenilor care au un somn odihnitor a scăzut de la 25% în 2013 la 17% în 2017. Cercetătorii sugerează să monitorizăm numărul de ore dormite în conformitate cu ciclurile de somn după care funcţionează organismul, scrie Adevărul.

„Creierul are un anumit mod în care funcţionează. Nu contează doar că dormi o oră, două, trei sau cinci, totul se măsoară în cicluri. În cadrul fiecărui ciclu există ceea ce noi numim REM (Rapid Eye Movement/ cicurile rapide de mişcare a ochilor), care asigură un somn liniştit”, spune Dr. Laura Lefkowitz, expert în probleme cu somnul.

Un ciclu durează aproximativ 90 de minute, iar fiecare persoană ar trebui să treacă prin cinci sau şase dintre ele. „Trezirea în mijlocul ciclului te poate face să te simţi morocănos. Este important să învăţaţi să respecaţi aceste perioade“, spun reprezentanţii site-ului care au conceput calculatorul.

Utilizatorii calculatorului nu trebuie decât să introducă ora la care au nevoie să se trezească dimineaţa şi vor afla când trebuie să mergă la culcare pentru a începe o nouă zi odihniţi. Spre exemplu, dacă trebuie să vă treziţi la ora 6:00, calculatorul indică faptul că ar trebui să mergeţi la somn la 20:46, 22:16, 23:46 sau 01:16.

Calculatorul de somn poate fi testat AICI.