1. Home
  2. /
  3. Software
  4. /
  5. Browserul Brave, cu un pas mai aproape de Chrome

Software Big Sale - Up to 62% OFF

Browserul Brave, cu un pas mai aproape de Chrome

Brave Software își aduce browserul cu un pas mai aproape de Chrome, o mișcare care va însemna un aspect nou și capacitatea de a accesa o serie de extensii care personalizează browserul Chrome, scrie cnet.com, citat de smartnews.ro

Noua versiune a Brave este în curs de dezvoltare și va fi lansată în câteva luni, a declarat startup-ul miercuri. Însă dezvoltatorii curioși pot începe să arunce o privire

Brave s-a bazat mereu pe proiectul open-source Google Chromium pentru funcțiile sale de bază de procesare și afișare a site-urilor. Noua versiune, totuși, renunță la interfața cu utilizatorul obișnuită a Brave, construită pe proiectul denumit Muon, și aduce aspectul Chromium. Aceasta va însemna că utilizatorii Brave vor trebui să se obișnuiască cu tab-urile din partea superioara a ferestrei browserului, la fel ca în cazul Chrome, în loc de a fi ascunse sub bara de adrese. 

Software-ul open-source este o forță puternică în industria tehnologiei, permițând startup-urilor să se miște mai rapid și reducând costurile pentru companii. Însă în timp ce proiectele open-source cum ar fi Google Chromium, Apple WebKit și Mozilla Firefox pot fi în principiu modificate de orice, există limite practice care nu permit o abatere prea mare de la proiectul principal. 

Efortul va merita, consideră Brave. Noua versiune ar trebui să fie mai rapidă și va fi mai ușor pentru Brave să se mențină actualizat cu soluțiile de securitate Google. Pentru utilizatorii Brave, cel mai important aspect ar putea fi acela că unele extensii Chrome vor funcționa acum și cu Brave. 

„Cele mai importante extensii solicitate sunt Reddit Enhancement Suite, BetterTTV, Pinterest, Vimium, Grammarly și Evernote”, a declarat Brave. 

Brave blochează reclamele și software-ul de urmărire în mod implicit, însă browserul nu evită publicitatea. Compania intenționează să lanseze un sistem opțional care să afișeze reclame, direcționate din browser, pentru a proteja confidențialitatea.

Bitdefender - Tough on threats, light on your system.

NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale, dar în unele articole sunt inserate linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertisements, but affiliate links are inserted in some articles. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Share

Citește și...