Breșă de securitate uriașă pe Android. 95% din dispozitivele cu Android sunt vulnerabile în acest moment

Telefoanele care folosesc sistemul de operare Android pot fi extrem de ușor atacate de hackeri: un simplu mesaj deschide poarta infractorilor cibernetici către toate informațiile care există în dispozitiv.


Vulnerabilitatea extrem de gravă a fost descoperită de firma de securitate Zimperium, informează CBS News, citat de Ziare.comDar cum poate fi exploatată? E nevoie doar de un mesaj, care conține un fișier video, în codul căruia e “înfipt” virusul. Software-ul rău intenționat se activează imediat, nici măcar nu trebuie să vizionezi clipul, ceea ce îl face și mai periculos.


Într-o postare pe blog, experții de la Zimperium susțin că 95% din dispozitivele cu Android sunt vulnerabile la această formă de atac, ceea ce înseamnă cam 950 de milioane de telefoane vândute în toata lumea.“Oricine poate de veni o țintă: premieri, oficiali guvernamentali, directori de companii, manageri…etc.”, avertizează aceștia.
Există și o veste bună: pană acum, niciun hacker nu s-a gândit să exploateze vulnerabilitatea, iar Google, compania care deține sistemul de operare Android, a fost anunțată de cei de la Zimperium, care au furnizat și o modalitate de a repara aceasta “gaură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.