Bitdefender recomandă celor care folosesc produsul multimedia BSPlayer să-l actualizeze urgent

Bitdefender recomandă utilizatorilor aplicației multimedia BSPlayer să actualizeze produsul cu cea mai recentă versiune, în condițiile în care timp de cinci ani aceștia au fost expuși unei vulnerabilități care, odată exploatată de către un atacator pentru a rula cod arbitrar, poate infecta PC-ul cu diverși viruși.

Reprezentanții BSPlayer (unul dintre cele mai cunoscute playere multimedia din lume) au realizat un update pentru a rezolva vulnerabilitatea, în urma notificării primite de la Bitdefender.
Deși vulnerabilitatea creată în 2010 a încetat să mai funcționeze după ultimul update, exploit-ul reușește să întrerupă funcționarea aplicației și să genereze o excepție ce permite unui atacator să ruleze cod arbitrar pe computerul utilizatorului.Potrivit site-ului propriu, BSPlayer este folosită de mai mult de 70 de milioane de utilizatori în întreaga lume.
Vulnerabilitatea este activă pe sistemele de operare Windows XP și Windows 7, atât în variantele de 32 cât și pe cele de 64 de biți. Sistemele mai noi de operare, precum Windows 8, nu sunt predispuse acestui tip de atac, întrucât conțin mecanisme speciale de protecție împotriva unor astfel de vulnerabilități.
Un utilizator poate fi păcălit foarte ușor să execute un astfel de fișier periculos. Practic acesta accesează o reclamă falsă prin care descarcă fișierul ce activează eroarea în BSPlayer. Din acel moment calculatorul devine controlabil de către atacator, acesta având un control deplin asupra datelor stocate și asupra sistemului de operare.
Astfel de vulnerabilati in aplicatii uzuale precum Java sau Adobe sau in sisteme de operare precum Windows, sunt deosebit de valoaroase pentru escroci, intrucat reprezinta o modalitate de a livra virusi fara a starni suspiciunea utilizatorilor. O banala eroare intr-o aplicatie poate avea consecinte grave daca este generata de un atacator in scopuri malefice.
Acest tip de vulnerabilități sunt greu de detectat, deoarece soluțiile de securitate le pot considera erori obișnuite. Soluțiile de securitate pot în schimb monitoriza vulnerabilitățile cunoscute și nerezolvate și pot preveni executarea fișierelor periculoase copiate de pe internet.


Descarcă cea mai recentă versiune BSplayer de aici: 

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.