1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Bitdefender oferă o soluție împotriva amenințărilor din familia Crypto-Ransomware

Bitdefender oferă o soluție împotriva amenințărilor din familia Crypto-Ransomware

Specialiștii în securitate cibernetică ai Bitdefender au dezvoltat un set de instrumente care protejează terminalele utilizatorilor de versiunile actuale și viitoare ale familiilor de ransomware CTB-Locker, Locky și TeslaCrypt, exploatând punctele slabe din mecanismul de răspândire a virușilor.


„Noul antidot este rezultatul unui program continuu de dezvoltare de soluții împotriva celei mai prolifice amenințări ale momentului. Am căutat modalități prin care să prevenim ca acest ransomware să cripteze fișiere de pe computerele care nu sunt protejate de soluții de securitate Bitdefender și ne-am dat seama că putem dezvolta acest vaccin”, spune Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist al Bitdefender.

Un studiu realizat de Bitdefender în noiembrie 2015 arată că 48% dintre românii victime ale clasei de viruși ransomware au plătit pentru a-și recupera datele personale de pe terminalul blocat. Românii spun că ar plăti în primul rând pentru programele software din computer, urmate de documentele de serviciu și de fotografiile personale. Suma medie pe care ar fi dispuși să o plătească este de 550 de lei.

Specialiștii Bitdefender susțin că amenințările de tip ransomware se vor dezvolta și în 2016, dat fiind că virusul este ușor de programat și poate fi depistat cu dificultate. În noiembrie 2015, Bitdefender a fost primul furnizor de soluții de securitate IT care a pus la dispoziția utilizatorilor un set de instrumente de decriptare pentru fișierele afectate de prima versiune a virusului ransomware ce rulează pe Linux, menite să readucă fișierele compromise la versiunea inițială.

 Anti-Ransomware
Kit-ul împotriva Crypto-Ransomware poate fi descărcat de pe site-ul Bitdefender.
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *