Acasă Antivirus Bitdefender a lansat Bitdefender 2017, suita de soluții destinată familiilor, capabilă să...

Bitdefender a lansat Bitdefender 2017, suita de soluții destinată familiilor, capabilă să contracareze amenințările de tip ransomware pe multiple platforme – Windows, Mac OSX și Android

10
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Suita de soluții Bitdefender 2017 folosește cloud-ul și algoritmi de inteligență artificială pentru a elimina riscurile de pierdere a datelor, generate de ransomware, indiferent de sistemul de operare folosit.

Soluțiile Bitdefender 2017 includ și funcționalitatea Wi-Fi Security Advisor, care evaluează gradul de securitate al rețelelor de internet unde utilizatorii se conectează și raportează vulnerabilitățile depistate. De protecție Wi-Fi Hotspot beneficiază și browser-ul de plăți online Safepay, care securizează tranzacțiile bancare electronice derulate prin internet wireless.

Consola Bitdefender Central, interfața adresată utilizatorilor unde aceștia își administrează conturile, licențele și dispozitivele, le permite de acum să activeze camera și să facă fotografii de pe orice dispozitiv cu Windows și Android, pentru a găsi mai ușor dispozitivele pierdute sau furate.
Protecția Time Machine pentru terminale Mac previne accesul nedorit la copiile datelor, asigurând readucerea sistemului la starea inițială chiar și după un atac cu ransomware, fapt imposibil în absența unei soluții de securitate cu această funcționalitate.

Ransomware a devenit cea mai agresivă amenințare cibernetică a momentului, iar dezvoltatorii acesteia au construit recent versiuni și pentru alte sisteme de operare, după ce inițial au vizat doar utilizatorii de Windows. Clasa de viruși ransomware folosește criptarea pentru a restricționa accesul la fișiere și solicită ulterior recompensă în schimbul cheii de decriptare. Estimările FBI arată că pagubele cauzate de ransowmare ar putea ajunge, în premieră, la un miliard de dolari în 2016, după ce în prima jumătate a anului s-au apropiat de 500 de milioane de dolari, bani obținuți din șantajarea persoanelor fizice și companiilor.

Amenințarea TeslaCrypt reprezintă cel mai frecvent tip de ransomware care atacă utilizatorii din România, reprezentând circa 11% din infectări. În luna aprilie, specialiștii in securitate cibernetică ai Bitdefender au dezvoltat un set de instrumente care protejează terminalele utilizatorilor de versiunile actuale și viitoare ale familiilor de ransomware TeslaCrypt, CTB-Locker și Locky exploatând punctele slabe din mecanismul de răspândire a virușilor.

Un studiu realizat de Bitdefender în noiembrie 2015 arată că 48% dintre românii victime ale clasei de viruși ransomware au plătit pentru a-și recupera datele personale de pe terminalul blocat. Suma medie pe care ar fi dispuși să o plătească este de 550 de lei. Astfel, probabilitatea ca hackerii să facă bani și în România de pe urma acestui tip de software periculos este foarte ridicată, în condițiile în care 52% dintre utilizatorii de internet spun că sunt dispuși să achite o sumă de bani în eventualitatea unei infectări și a pierderii accesului la informații.