Acasă Antivirus Bitdefender Internet Security a obținut cel mai bun rezultat în ultimul test dinamic...

Bitdefender Internet Security a obținut cel mai bun rezultat în ultimul test dinamic realizat de AV-Comparatives

82
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Bitdefender Internet Security a obținut cel mai bun rezultat în ultimul test dinamic realizat de AV-Comparatives. Realizat în perioada iulie – august 2019, evaluarea produselor a fost făcută pe un Windows 10 Pro RS5 64 Bit, cu unele programe de bază instalate și updatate la zi (Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java etc.) Testul a analizat capacitatea de protecție în timp real a produselor de securitate instalate.

Pentru acest test s-au folosit un număr de 352 site-uri infectate (site-uri care odată ce erau accesate, descărcau malware-ul direct în calculator, site-uri care conțineau exploit-uri sau scripturi infectate și URL-uri care trimit utilizatorul către un website purtător de malware). 

Cazurile de testare utilizate acoperă o gamă largă de site-uri malițioase actuale și oferă informații despre protecția dată de produse (utilizând toate caracteristicile lor de protecție) în timp ce navighează pe web.

Produsele Bitdefender, Avira, Symantec (Norton), Trend Micro și Microsoft au obținut cel mai bun rezultat (protecție 100%), dar numai produsul Bitdefender Internet Security nu a înregistrat alarme false în timpul testului.

Produsul de securitate ESET a oferit cea mai slabă protecție (98.3%).

Produsul Total Defense a solicitat utilizatorului ca în unele din situații să ia singur o decizie (0.3%) în ceea ce privește blocarea unei infecții. De notat că în astfel de situații și în necunoștință de cauză, utilizatorul poate lua o decizie proastă și își poate infecta mult mai ușor calculatorul.

Microsoft Windows Defender, antivirusul integrat în Windows 10, a obținut în acest test următoarele rezultate:

  • Blocat (PC protejat) – 100%
  • Dependent de Utilizator – 0.0%
  • Compromis – 0.0%
  • False Positives – 39 (cele mai multe din toate produsele testate)

Graficul este împărțit în patru categorii: Blocat (PC protejat), Dependent de Utilizator (utilizatorul alege să blocheze manual infecția, atunci când softul îl alertează), Compromis (PC-ul este deja infectat) și False Positives (aplicații legitime detectate drept infectate).

Testul poate fi studiat aici sau aici (numai graficul).

NOTĂAV-Comparatives subliniază faptul că deși unele produse pot obține uneori un nivel de protecție de 100% în teste, aceasta nu înseamnă că aceste produse vor proteja întotdeauna și complet împotriva tuturor tipurilor de amenințări de pe internet.